ХАПШЕЊЕ У БАЊАЛУЦИ: Притворен због манипулисања доказима о убиству Давида Драгичевића

О. МАТАВУЉ

петак, 21. 09. 2018. у 11:36

ХАПШЕЊЕ У БАЊАЛУЦИ: Притворен због манипулисања доказима о убиству Давида Драгичевића
Ален Кукић из Бањалуке прва је особа ухапшена у оквиру истраге убиства младића Давида Драгичевића. Терети се да је са рачунара сервиса избрисао спорне снимке, које је копирао на УСБ, и нарезао на ДВД
ОСНОВНИ суд у Бањалуци одредио је једномесечни притвор Алену Кукићу (36), инжењеру електротехнике, осумњиченом да је манипулисао доказима у случају убиства Давида Драгичевића (21).

Тужилаштво Кукића терети да је манипулисао снимцима видео-надзора са сервиса "МК", који се налази у Улици Велибора Јањетовића Јање, где је у ноћи нестанка Давида Драгичевића 18. марта пријављена крађа у кући Ђорђа Рађена. Конкретно се терети да је са рачунара сервиса избрисао спорне снимке, које је копирао на УСБ, те нарезао на ДВД. То је током саслушања и признао полицији појашњавајући да је исте снимке неизмењене касније вратио у исти рачунар.

У Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци наводе да се Кукић терети да је починио кривично дело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Прочитајте још: Давид Драгичевић нападнут и гурнут у воду?!

- Притвор је предложен, а потом и одређен због бојазни да би боравком на слободи осумњичени могао да утиче на кривични поступак утицајем на сведоке или да би могао уништити, сакрити, изменити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак - саопштило је Тужилаштво, које не наводи којем је "учиниоцу" Кукић помогао и у ком кривичном делу.

Кукић и његов бранилац Драган Ступар током саслушања су одбацили наводе тужилаштва, тврдећи да је осумњичени снимке скидао на захтев полицијских инспектора. Кукић је све детаљно објаснио у изјави коју је дао тужилаштву, наводећи да се снимцима бавио на захтев свог комшије Ђорђа Рађена, од којег је полиција тражила да им достави спорне снимке, а који је Кукићу и рекао да снимке обрише из рачунара.

Прочитајте још: СЛУЧАЈ “ДРАГИЧЕВИЋ”: После обдукције нестали докази

Драган Ступар каже да ће на одлуку о притвору уложити жалбу Окружном суду у Бањалуци.

- У жалби на решење о притвору објавићемо документацију из које се неспорно види да се Кукићу монтира поступак од стране припадника МУП РС, на које је указивао Давор Драгичевић, отац убијеног Давида, као и јавност - рекао је Ступар.

Он појашњава да је реч о документацији коју поседују тужилаштво и МУП, а која није презентована као доказ у прилог одбране његовог клијента.

Грађани негодују због пропуста у истрази

- Тужилац Далибор Врећо је по закону био дужан да нам то презентује. Тиме не само да је прекршио одредбе Закона о кривичном поступку, већ и етички кодекс - истакао је Ступар.

Он није могао конкретно да каже на шта се односи та документација, наводећи да ће сви детаљи ускоро бити познати јавности.

ПРВИ УХАПШЕНИ

АЛЕН Кукић је прва особа која је ухапшена у оквиру истраге убиства Давида Драгичевића, чије је тело 24. марта пронађено на ушћу Црквене у Врбас. Претходно је подигнута оптужница против криминалистичког техничара ПУ Бањалука Микице Марјанца и Зорана Бошњака, којом се терете за спречавање доказивања, јер су након обдукције изгубили Давидов доњи веш из доказног материјала.


Коментари (2)