Градишчане бесплатно подучава пољском језику

Бошко Гргић

09. 09. 2018. у 06:45

Градишчане бесплатно подучава пољском језику

Војтек Динда - Фото Б. Гргић

Млади Пољак Војтек Динда, волонтер у Градишки, дошао на оригиналну идеју

ВОЈТЕК Динда, млади пољски волонтер, боравећи у Омладинском центру "Мост" у Градишки дошао је на оригиналну идеју. Одлучио је да мештане града на Сави бесплатно научи да говоре пољски језик. Разлози за то су више него практични и реални.

- После руског, пољски је најчешће коришћен славенски језик у Европи. У пољском језику има доста сличних или чак истих речи као у српском. Такође, економија у Пољској расте, и на тржишту рада у понуди су послови који захтевају познавање пољског и вашег језика, тако да је и то добра прилика за људе из Градишке - истакао је Војтек.

Прочитајте још: Градишка: За мост на Сави 7 милиона евра

Ова својеврсна школа пољског језика одвијаће се у наредна два месеца. Заинтересованих полазника има, пошто је у Градишки неколико предузећа чији су власници Пољаци. И пољска национална мањина је међу бројнијима у овој општини, па су то довољни разлози за учење овог језика.

- Циљ ми је да полазници науче бар основе како би могли да се споразумеју кад отпутују у Пољску, пословно, туристички или у оквиру некаквог такмичења. Мислим да на овај начин градим својеврстан мост - рекао је Динда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Бобан

09.09.2018. 10:10

Пољаци су дивни људи, визим често тамо и могу вам рећи да можемо да се угледамо на њих!!!