Стеван Јосиповић успешан у стреличарству

В. М.

03. 09. 2018. у 14:59

Стеван Јосиповић успешан у стреличарству

Фото: Стеван Јосиповић

Стеван Јосиповић, угледни Бијељинац, освојио значајне награде не само у РС и БиХ

"АКО ти је душа чиста, погодићеш и у мраку." Ове народне изреке држи се најуспешнији стреличар на левој обали Дрине, иначе доктор ветеринарске медицине, Стеван Јосиповић, угледни Бијељинац који је освојио значајне награде не само у РС и БиХ.

Јосиповић се, како каже, сетио своје омиљене дечје игре "лука и стрела". Брзо је направио лук, тако што је пронашао јасенову даску и мајсторима дао прецизан задатак. Пошто у БиХ не могу да се купе стреле, морао је да се снађе, да их лично направи, а испоставило се да су светског квалитета.

Прочитајте још: Стреличари и са мејдана београдског

- Прве мете су ми, на импровизованом вежбалишту на породичном имању у Сувом Пољу, биле од врећа напуњених сламом, или сам их цртао на папиру - прича Стеван Јосиповић, који у свему томе има безрезервну подршку супруге Снеже, професорке географије, и својих синова Милоша и Стефана. - Лукове које сам правио, после краћег времена, заменио сам куповним, врхунског квалитета, а набавио сам и стреле, оригиналне, карбонске, које су много боље од дрвених јер су прецизније.

Већ у априлу ове године Јосиповић се потврдио на Петроварадину, где је освојио седмо место у конкуренцији његовог лука, са дрвеном полицом, што је, заправо, инстинктивно гађање, без нишана. Уследило је треће место у јуну, у Новом Саду, у гађању мете која је у концентричним круговима. А пре неколико дана из Кикинде је на турниру из стреличарства, у конкуренцији 62 тамичара, био први у гађању животиња од гуме у природној величини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације