Прњавор: Због смећа хитна седница

Н. ЂУРИЋ

14. 08. 2018. у 08:25

Прњавор: Због смећа хитна седница

Гомиле смећа у Прњавору - Фото УГ "Наша визија"

Прњаворско удружење грађана "Наша визија" упутило захтев челницима општине. Неизвесна судбина комуналног предузећа "Парк"

ПРЊАВОРСКО удружење грађана "Наша визија" је од челника општине затражило хитно заседање локалног парламента због, како је наведено, неизвесне судбине и алармантног стања у комуналном предузећу "Парк", где због тешкоћа у пословању касни одвоз смећа и ствара се несносан непријатан мирис по овдашњим улицама.

- Сем кашњења одвоза смећа, проблем је и у несносном смраду који остаје након што возило "Парка" прође улицом. Очигледно се ради о неисправном возилу из којег се на асфалт излива отпад, који, уз ове високе температуре, може довести и до озбиљних последица по здравље становништва - стоји у саопштењу "Визије", које је послато на адресу начелника и председника СО, као и странкама и њиховим одборницима.

Прочитајте још: Прњавор: Нестале тоне угља

Ведран Лепир, председник "Визије", каже да их је на јавно саопштење и захтев за ванредну седницу нагнала ћутња у КП "Парк".

- Од краја јула узалудно чекамо одговор од руководства "Парка" на питање има ли излаза и спаса од све несноснијег смрада. Нису се удостојили ни да одговоре на питања зашто се касни са одвозом смећа, да ли су упознати са кваром на камиону, постоји ли алтернатива и, уопште, коначно решење овог горућег проблема Прњаворчана - каже Лепир.

Прочитајте још: МИСТЕРИОЗНО ОТКРИЋЕ КОД ПРЊАВОРА: Рупе пуне "златног" песка!

Зато су из "Визије" позвали општинске институције, као осниваче и већинске власнике КП "Парк", да се са том једином тачком дневног реда локалног парламента укључе у хитно решавање тог проблема, најавивши жалбу и Министарству управе и локалне самоуправе РС.

ПРИВАТИЗАЦИЈА

У "ВИЗИЈИ" тврде да подршку за заказивање посебне седнице имају не само од суграђана, него и од одборника.

- Циљ је да се руководство општине издигне изнад страначких интереса и изнађе решење за проблеме одвоза смећа и дотрајалих камиона. Код грађана и неких одборника присутна је бојазан да се "Парк" гура на руб пропасти и потом у руке приватника - истичу у УГ "Визија".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације