Продају апарате опасне по живот!

Н. РАДИЋ

28. 07. 2018. у 17:00

Продају апарате опасне по живот!

Ситни кућни уређаји,фото А.Саханић

Контрола републичке тржишне инспекције Републике Српске. Повучено 64 производа, махом фенова, каблова, кувала

ИЗ Републичке тржишне инспекције Републике Српске поручили су да су са тржишта повучени производи чији се недостаци, због неусклађености, нису могли отклонити.

Како је за “Новости” појаснила портпарол ове институције, реч је о ризицима од струјног удара или неадекватној заштитној функцији, због чега је са са тржишта повучено 64 производа и то 29 фенова, 28 продужних каблова за употребу у домаћинству и седам вентилатора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Апарати "држе воду" до истека гаранције

Она је навела да су контролисани електрични фенови, кафе-апарати, кувала за воду, продужни каблови за употребу у домаћинству, усисивачи, вентилатори и други.

- У случајевима када је реч о административним недостацима као што су упутства за употребу, непотпуна декларација или слично, инспекција је наложила отклањање недостатака, након чега су субјекти извршили усклађивање 617 комада производа, како би испуњавали прописане норме. Реч је о 170 фенова, 172 кувала за воду и 275 вентилатора - прецизирала је Макивићева.

Поред тога, Републичка тржишна инспекција утврдила је неусклађености са прописаним условима безбедности код шест типова непрехрамбених потрошачких производа.


РЕДОВАН НАДЗОР

ДУШАНКА Макивић је подсетила да је инспекција у овој години извршила 66 контрола проактивног надзора непрехрамбених потрошачких производа на тржишту. Како је истакла, у тим контролама обухваћено је 64 модела производа.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације