ВЕЛИБОР Ћировић, машински техничар и борац прве категорије (на слици), трећи пут је ступио на дужност председника СО Рудо. У једном периоду је као смењени заменик начелника, шест месеци примао "бели хлеб" у износу плате, а то ће сада у наредних шест месеци примати и смењени председник СО Саша Дробњаковић.

Прочитајте још: Рудо: Аларм "гори" на све стране

Да би буџет растеретили плата два председника, новоформирана скупштинска већина је смањила коефицијенте за плату начелнику Рату Рајаку (СРС РС) са три посто на 2,5 посто и на број становника са 10 посто, на пет процената. У исто време нови председник је, уз помоћ своје већине одборника, смањио плату себи и заменику начелника па тако коефицијент уместо 2,5 сада износи 1,8 одсто.

Нова скупштинска већина поништила је ранији избор чланова управних одбора у неколико општинских установа, што ће изазвати додатне трошкове око објављивања у медијима нових конкурса за чланове УО.

Промене у локалном парламенту, започете током прошлог месеца, настављене су, а све указује на то да нова скупштинска већина неће на томе остати. Све ће се догађати у духу ове временске прогнозе, која већ месецима, у истом дану, наговештава сунце и грмљавину.