ОШТРА ПОЛЕМИКА ЗБОГ ДОЛАСКА 40 ВОЈНИКА У БиХ: Додика и Иванића завадили Британци

С. МИШЉЕНОВИЋ

27. 06. 2018. у 20:33

ОШТРА ПОЛЕМИКА ЗБОГ ДОЛАСКА 40 ВОЈНИКА У БиХ: Додика и Иванића завадили Британци

Иванић и Додик Фото Независне

Жестока свађа кандидата на предстојећим изборима за српског члана Председништва БиХ. У надлежним институцијама нису најавили долазак 40 војника

ЖЕСТОКА свађа повела се између председника РС Милорада Додика и Младена Иванића, српског члана Председништва БиХ, и кандидата на предстојећим изборима за српског члана Председништва БиХ, око доласка британских војника у БиХ. Председник Додик је рекао да се српски члан Председништва БиХ Младен Иванић отворено ставио у функцију одбране британских обавештајаца, јер су "дошли да њему праве атмосферу пред изборе за његову подобност код народа" и зато је, вероватно, жестоко стао у њихову одбрану.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЛАЗАНСКИ ТВРДИ: Слање британских војника у БиХ пред изборе је притисак на РС! Енглези раде у тишини

- Јасно је да је он као члан Председништва БиХ пропустио да одговори како је могуће да надлежни не проговоре ниједне речи о доласку Британаца. БиХ је суверена и ваљда би неко за тако нешто морао да затражи сагласност органа БиХ. Он се, наравно, није сетио да се упита одакле право Британцима да сами убацују и повлаче војнике у БиХ кад год то хоће, јер је то наравно немогуће - истакао је Додик.

Председник Српске је оценио да се Иванић у потпуности ставио у функцији правдања доласка Британаца и објашњавања како то није ништа, јер зна да су ти људи управо ту да омогуће да он и његови полтрони лакше добију верификацију од народа на предстојећим изборима.

- Чињеница је да су у БиХ дошли британски специјалци за прислушкивање, узнемиравање, подметање и стварање ванредних ситуација и није реч о обичних 40 "прашинара", како то жели да представи српски члан Председништва БиХ Младен Иванић - упозорио је Додик.

ПРАВЕ НЕПРИЈАТЕЉЕ МЛАДЕН Иванић, међутим, сматра да је очигледно да СНСД само тражи и ствара непријатеље, јер само тако може да функционише. - СНСД и власт праве непријатеље од свакога и свуда и плаше народ, без иједног документа који то доказује, а од себе праве једине браниоце РС - наводи Иванић, и каже да то раде, "јер нису отворили ниједну фабрику, нити побољшали економско стање грађана у Српској".

На питање да прокоментарише Иванићеву изјаву да "не може да схвати да се тај моћни СНСД, који толико верује у своју снагу и историјску улогу, плаши 40 војника који су се појавили у БиХ", Додик је нагласио да се СНСД не боји њих, већ указује на Иванићеве пропусте које је направио као српски члан Председништва БиХ.

- СНСД указује да Иванић не ради свој посао, као што га није радио ни у протекле четири године. Ни сада Иванић није затражио објашњење у вези са доласком Британаца. Како је могуће да се сви баве тиме осим Младена Иванића чији је то посао - истакао је Додик.

Иванић је изјавио да би била јадна РС када би њу могло променити неких 40 војника, коментаришући тврдњу председника Српске Милорада Додика да 40 британских војника ради на дестабилизацији РС.

Иванић је рекао да не постоји ниједан документ који потврђује да су дошли да праве хаос. Он је упитао "да ли се СНСД, који себе представља као снажну партију, боји 40 војника".

- Просто не могу да схватим да се тај моћни СНСД, који толико верује у своју историјску улогу у РС, плаши неких војника који су се овде појавили. Притом, немају доказе да су дошли да руше Српску и да у томе имају помоћ српских представника у заједничким институцијама - рекао је Иванић и најавио је да ће, у случају да се појави било какав доказ да је руководство Српске и Србије прислушкивано, предузети све мере да одговорни буду смењени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

maniks

27.06.2018. 23:36

Dodik je u pravu, a Ivanic nije odgovorio sta traze Britanski vojnici na teritoriji druge drzave i ko ih je zvao.Nisu oni dosli zbog cevapa .To su zlikovci nato pakta.

milijan

28.06.2018. 07:05

@maniks - Pa dosli su da pomogmu predsjedniku, kako kad su ga stavljali na vlast, sa transportera u Banski dvor. Jesi to zaboravio?

Анти Антифа

28.06.2018. 06:33

Још један доказ да БиХ није држава и да Српска нема ту шта да тражи.Муслимани нису државотворни а још мање су народ.

Dusan Va

28.06.2018. 13:56

Ko je pozvao te "vojnie" da dodju u BiH? Zar jemogue dabilociji vojnici udjuuBiH. ada im niko to nije dozvolio. Uopste je poznato da su politicari dvolicne licnosti ali Ivanic je trolicna. Voleo bi da mi neko kaze sta je to Ivanic uradio dobri za srpski narod u zadnnih 20 godia. To je covek koji ce imati mesto u svakoj politickoj opciji.

narode moj

12.07.2018. 23:22

dakle..za neupucene,od Dejtona do danas u BiH je stacioniran veci ili manji broj stranih vojnika ..misije tipa SFOR .medju kojim se nalaze i Britanski vojnici..oni se rotiraju,odlaze i dolaze..i imaju mandat UN-a