ПРЕДРАГ Вокић (58) из Бањалуке и држављанин Србије Мирко Репац (68) из Кикинде ухапшени су преко викенда у оквиру акције "Ометач".

У ПУ Бањалука наводе да се обојица терете да су на већим паркинзима специјалним уређајима ометали даљинско закључавање возила, што су искоришћавали како би из возила крали новац и разне предмете. Полицији су протеклих дана пријављене три такве крађе, углавном луксузних возила, из којих је украден новац и ствари у вредности од око 19.000 КМ.

Прочитајте још: АКЦИЈА ''КАФЕ'': Ухапшено шест особа осумњичених за трговину дрогом

- Осумњичени су затамњеним "мерцедесом" долазили у гаражу "Меркатора", као и на паркинге код "Краша" и "Тропико центра" где се креће велики број људи. Након што би ометачима спречили закључавање возила, обично би сачекали да се возач удаљи од аутомобила који би потом опљачкали - наводе у ПУ Бањалука.

Портпарол бањалучке полиције Марија Маркановић каже да су током акције код осумњичених пронађени и одузети уређаји за ометање сигнала даљинског закључавања, тзв. ометачи са футролама, пуњачима и другим предметима за које се сумња да потичу из кривичних дела.

- Против осумњичених ће бити поднет извештај о почињеном кривичном делу израђивање и набављање оружја и средстава намењених за извршење кривичних дела - рекла је Маркановићева.

Прочитајте још: Бањалучани "опрали" 3,2 милиона марака

Она каже да је у последње време у Бањалуци уочена појава да се специјалним уређајима омета сигнал даљинског закључавања возила.

- Апелујемо на грађане да приликом паркирања на јавном месту без надзора провере да ли је њихово возило закључано - истиче Маркановићева.

ОСУЂИВАН

ОСУМЊИЧЕНИ Предраг Вокић власник је једног кафића у центру Бањалуке, а већ има полицијски досије.

- Вокић је у Немачкој осуђиван због тешких крађа и поседовања наркотика. За њим је и Хрватска расписала централну потерницу, такође због крађа - наводе у ПУ Бањалука.