Смрскао секиром сину главу па тело прекрио кречом, нашли га после два месеца

Новости онлине

08. 12. 2017. у 23:47

Смрскао секиром сину главу па тело прекрио кречом, нашли га после два месеца
Радован Ђујић (72) ухапшен је јер је секиром убио свог сина Душка (44), а затим леш полио кречом и два месеца га крио у ходнику породичне куће у Брезичанима код Приједора
Радован Ђујић (72) ухапшен је јер је секиром убио свог сина Душка (44), а затим леш полио кречом и два месеца га крио у ходнику породичне куће у Брезичанима код Приједора у Републици Српској!

Радован се након стравичног злочина понашао као да се ништа није догодило, па је чак пекао ракију испред куће у којој је сину смрскао главу!

Како се сазнаје у приједорској полицији, убиство је откривено 6. децембра, кад су комшије породице Ђујић пријавиле полицији да дуже време нису виделе Душка.

- Инспектори су дошли до Радованове куће и питали га где му је син. Он је хладнокрвно рекао да је Душко отишао да купи нешто и да ће се брзо вратити. Међутим, то је било сумњиво јер су комшије рекле да Душка нису виделе месецима. Полицајци су зато ушли у кућу и почели да је претражују. У приземљу куће затекли су Радовановог млађег сина, који је ометен у развоју, а на спрату, у ходнику, приметили су гомилу креча. Кад су разгрнули креч, открили су леш у фази распадања - навео је извор из истраге.

Он истиче да се убиство догодило након што су се Радован и Душко посвађали око новца.

- Душко је живео од социјалне помоћи и стално је тражио новац од оца, који најчешће није хтео да му га даје. Кобног дана, у доњем делу куће, у ком је живео Душко са својим братом, избила је жестока свађа - каже саговорник.

- Разјарени Радован је узео секиру и тупом страном, наочиглед свог млађег сина, више пута Душка ударио у главу. Затим је леш однео на спрат куће, где га је посуо кречом. Радован је потом млађем сину запретио да не сме да се пење на спрат, а онда је наставио живот као да се ништа није догодило - додаје саговорник.

Комшије породице Ђујић кажу да су и Радован и Душко волели да попију коју чашицу више и да су се често свађали, али да нико није могао ни да претпостави да ће доћи до трагедије.

- Често су били пијани, па смо сви мислили да су се зато и свађали. Радован је имао пензију и неку социјалну помоћ, која није била велика, а морао је да издржава Душка, који је живео од социјале, као и другог сина, који је ометен у развоју - причају комшије.

Радовану је одређено полицијско задржавање до 48 сати, након чега ће бити изведен код тужиоца на саслушање.


Пронађена крвава секира у кући

Приједорска полиција је саопштила да је у породичној кући Ђујића пронађена секира са траговима Душкове крви. Након обдукције утврђено је да је Радован Ђујић убио сина тупим делом секире.

- На то указује више смртоносних повреда на глави, које су задате тупим предметом. Будући да је секира била окрвављена, јасно је да је то предмет којим је почињено убиство - речено је у полицији.

Извор: Независне новине

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације