Прњавор: Ухапшени Душанићи, отац и син

Нинко ЂУРИЋ

уторак, 01. 08. 2017. у 09:29

Прњавор: Ухапшени Душанићи, отац и син

Хапшење Петра Душанића / Фото Нинко Ђурић

На станици у Прњавору власник се противио рушењу бесправне градњеч. Лишили су их слободе, стрпали у “марицу” и одвезли у полицију

У НАМЕРИ да, у другом покушају, спречи рушење у свом власништву новоизграђеног дела аутобуске станице у Прњавору, у понедељак је ухапшен Петар Душанић (60), заједно са 33-годишњим сином Славишом. Припадници овдашње ПС ставили су лисице на руке једном од најпознатијих и најутицајнијих људи не само у РС већ и у БиХ, власнику “Компаније Душанић”, у чијем саставу су многобројне фирме, бензинске пумпе, стамбене и пословне зграде, камиони и разна механизација и то не само у Прњавору.

Разлог хапшења Душанића је наоко бизаран. У општинској инспекцији и полицији тврде да се успротивио рушењу бесправно дограђеног дела једине аутобуске станице у граду, док он категорички узвраћа да су на сцени двоструки аршини грађевинске инспекције и да цели случај, како је рекао Душанић, има своју тамну позадину.

Хапшењу оца и сина Душанића претходила је права драма, којој је присуствовао репортер “Новости”. Пошто су у првом покушају, пре десетак дана, наишли на катанац на капији, у за јуче најављеном рушењу општинским инспекторима као подршка нашло се и десетак припадника МУП.

Међутим, да обаве посао радницима и багерима бањалучког предузећа “Бунић компани” поново се испречила рампа, са додатном дрвеном гредом и возилом “виљушкаром”.

- Немате судско решење за упад у мој посед, а ни уклањање рампе - упозоравао је власник аутобуске станице. - Ако буде потребно прострећу се овде по бетону као Ранка Мишић, али нећу вам дозволити незаконити приступ.

Истовремено, прави хаос и збрка владају изван станице, међу приспелим путницима и аутобусима, који се и по околним улицама боре за своје пристаниште.

Душанићу се убрзо придружује и син Славиша. Петар нам је рекао да је општинским властима доставио папире за пет објеката у изградњи или већ подигнутих у граду, од више њих од педесетак, без важећих дозвола. Тврди да једино његов руше који је преуредио у истим димензијама у циљу “заштите путника од голубова”.

Полицајци су били неумољиви када су Душанићи почели да снимају телефоном акцију инспектора. Лишили су их слободе, стрпали у “марицу” и одвезли у ПС док багери не одраде свој посао.


ХАПШЕЊЕ И ЛИСИЦЕ

ЧИЊЕНИЦА да је Петар Душанић ухапшен и у ПС допремљен без горњег дела одеће, већ је изазвала коментаре да је био спреман да се, наводно, туче са полицијом.

- Искористићу прилику да мало поцрним - рекао је Петар репортеру “Новости”, док је на рампи скидао мајицу, уочи хапшења. При лишавању слободе Славиша је двојици полицајаца рекао да нема потребе да му стављају лисице на руке, док су оне од стављене његовом оцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације