БАЊАЛУКА - Док се манијак који је прошле седмице покушао да силује девојку у центру Бањалуке налази на слободи, полицији су пријављена два нова напада, али, срећом, без тежих последица. Према сведочењу девојака, манијак се сада појавио на Бањ брду, популарном излетишту Бањалучана, где је две вечери заредом насртао на усамљене пролазнице.

Последњи напад догодио се у уторак увече око 20.30, када је нападач оборио девојку на траву и покушао да је силује, али му је она пружила отпор и успела да побегне. Описала га је као мушкарца тамне косе, старог између 25 и 27 година, за кога каже да је прилично висок и мршав.

- Била сам у шетњи и на скретању од кафића према споменику пред мене је искочио момак, ставио ми руке преко лица, повукао ме у страну и рекао да будем тиха - прича узнемирена девојка. - У први мах одузела сам се од страха, али сам се брзо прибрала и одгурнула манијака, али ме је он потом оборио на земљу. Тада сам из све гласа почела да вриштим, а онда сам зграбила камен и запретила нападачу. Он се лаганим кораком удаљио у оближњу шуму. Вриску су чули случајни пролазници, а један од њих је рекао да се иста ствар догодила и његовој пријатељици дан раније.

У ПУ Бањалуке потврђено је да су случајеви пријављени 24. и 25. јула, те да је у оба случаја утврђено да је реч о физичком, а не сексуалном нападу и да ће бити отворена истрага.

Други случај је 24. јула пријавила С. Ш. наводећи да се напад догодио у улици Пут бањалучког одреда на Бањ брду. У том случају полиција је утврдила да је мушкарац на бициклу прошао поред девојке и руком је додирнуо по леђима. У полицији нису могли да одговоре да ли је реч о истом нападачу, нити су желели да саопште детаљан опис нападача.


ПРИЈАВЕ

- Апелујемо на грађане да се уколико примете било шта сумњиво обрате најближој полицијској станици, или телефоном јаве на број 122 - саопштено је из ПУ Бањалука.