ЗВОРНИК - Практично од првих година живота, а сада има пуних 14, Давид Томић другује са хармоником и осваја вредне награде. Живи са родитељима у Белинцони, граду у Швајцарској, у кантону Тичино, а не заборавља Трновицу код Зворника, место где су му рођени родитељи и повремено живи деда Миливоје.

Од када је по дединој жељи узео хармонику у руке, од ње се практично не одваја ни када спава. Поче је са тактовима песме "Чувам овце крај зелене јове", а наставило са неизбежним Ужичким колом... Још као мали сањао је Моцарта и Баха, али је то морало да причека Давидове зрелије године.

- Имам три хармонике, а овде сам на летњи распуст донео две - прича Давид. - Завршио сам нижу и средњу музичку школу, нека врста музичке гиманзаије у Швајцарској. За хармонику сам се одучио јер је мој наставник у основној школи Томас Гуџа свирао хармонику. У музичку школу су ме примили са две године старијом групом. У почетку сам свирао за родитеље и другове, а онда су почела и такмичења. Прво је било у Стапару, када сам освојио прво место за пионире на такмичењу "Прва хармоника Војводине". Следи прво место на такмичењу "Прва хармоника Белгије", где су ме најавили као најбољег у техници до 18. године. Освојио сам друго место на такмичењу за прву хармонику Јагодине, а на Музичкој олимпијади у Словенији "Акордин Олимпик" прошле године и прво место у јуниорској конкуренцији.

За своје успехе, каже, наjвише је захвалан професорима Огњену Савићу из Бијељине, који Давида учи извођење народне музике, и Момиру Новаковићу из Лознице који га спрема за класични репертоар. Свakoдневно вежба четири сата када иде у основну школу, а викендом и када су такмичења - и по седам сати дневно.