У ПРЊАВОРУ не постоје више два "крила" владајућег СНСД, пошто је фантомски "СНСД плус" живео само између два скупштинска заседања и угашен на последњој седници Скупштине општине. Тиме је услишено упозорење председника Милорада Додика да се "не уважава никаква могућност да у оквиру СНСД постоји плус или минус".

Међутим, да ни изблиза није стављена тачка на СНСД-овске размирице у Прњавору, говори и чињеница да тројица од четворице присутних одметнутих одборника, не само да нису појаснили да ли се враћају у стари клуб, него су демонстративно напустили скупштинско заседање.

- Обавештавамо вас да више не постоји клуб одборника "СНСД плус" - прочитао је Жељко Симић, председник СО, кратко саопштење четворице од десет одборника СНСД.

То је потврдио и Горан Земун, али и не мало изненадио присутне да ће, заједно са Александром Вуковићем и Вељком Гвозденовићем, бојкотовати седницу СО. Четврти бунтовни одборник Драшко Аулић није се ни појавио, још раније правдајући изостанак годишњим одмором.

Нови бунт, тачније напуштање сале, Земун је кратко образложио изостанком договора са председником ОО странке и начелником општине др Дарком Томашем, после заједничког састанка са председником Додиком. Земун, међутим, није појаснио да ли се тројица незадовољних одборника враћају у стари клуб СНСД.

УСЛОВ ПОВРАТАК ове четворице у скупштински клуб СНСД био је услов свих услова - категоричан је Томаш. - Драшко Аулић се писмено вратио 29. јуна, а остала тројица у допису наводе да укидају клуб "СНСД плус", али се нису изјаснила да ли се враћају у клуб. Заседаће страначки органи и одлучити о њиховој даљој судбини.

Томаш је за "Новости" образложио да до састанка са незадовољнима није ни дошло, а поготово не до испуњења захтева о њиховом именовању 50 одсто чланова Извршног комитета странке, кадровским решењима и другим "благо речено неозбиљним и непримереним захтевима", јер се нису вратили у скупштински клуб СНСД.

- Где би мене као начелника, са историјском већином освојених гласова и одговорношћу, довела таква политика. Јер, сем коалиционих партнера, мени као председнику странке са захтевом за још већим учешћем у власти, могли би да се појаве и осталих шест одборника СНСД - каже Томаш.

Ових дана за председника странке једногласно је изабран Томаш, чији избор су подржали Милорад Додик и Жељка Цвијановић.


НАГОВОР КАЛАБИЋА?

КАКО су "Новости" писале, трвења у прњаворском СНСД умногоме су последица отвореног унутарстраначког сукоба између др Дарка Томаша, начелника и досадашњег в. д. председника странке и ранијег председника странке и актуелног посланика у НСРС Драге Калабића. Ипак, незадовољна четворка тврди да иза њиховог бунта не стоји наговор Калабића.