БАЊАЛУКА - Вид Сладојевић (29) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је на подручју града опљачкао четири трговине из којих је, под претњом ножем, од радника отео 2.130 марака.

У ПУ Бањалука наводе да су разбојништва извршена у последњих седам месеци, а на мети разбојника биле су трговине "Валентино", "Бокић" и у два наврата маркет "Шери".

- Криминалистичком обрадом полицијски службеници су утврдили да је осумњичени починио четири кривична дела разбојништва. Сва дела су извршена тако што је немаскиран и уз помоћ физичке снаге и претње ножем улазио у продавнице и од радника отимао новац од пазара - саопштио је ПУ Бањалука.

У пљачки продавнице "Валентино", која се догодила 25. фебруара, Сладојевића су снимиле надзорне камере и полиција је недавно објавила тај снимак, позивајући грађане да помогну у идентификовању, што је и дало резултате. Осумњичени је ухапшен, а у претресу његове куће пронађен је нож за који се сумња да је коришћен у пљачкама. Сладојевић је предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.