Тубак остао без кључа

Н. ЂУРИЋ

20. 06. 2017. у 10:28

Тубак остао без кључа

Савко Тубак, Фото Н.Ђурић

Жестока трвења између старе гарде и младих кадрова у одбору социјалиста Прњавора. Актуелно руководство хоће да се реши јединог одборника

ПРЊАВОР - Ионако врућа прњаворска политичка сцена, услед жестоких потреса у овдашњим одборима СНСД, СДС и ДНС, додатно је узаврела неспоразумима и јазом у Општинском одбору Социјалистичке партије. О тежини сукоба говори и чињеница да су се на "ратној нози" нашли актуелно руководство социјалиста, са једне, и Савко Тубак, једини одборник ове партије у локалном парламенту, с друге стране.

Нетрпељивост је досегла кулминацију до те мере да је једином скупштинском представнику социјалиста чак забрањен слободан улаз у страначке просторије, променом браве и кључа на вратима, као и приступ печату.

- Председник партије Ранко Вукајловић и потпредседник Раде Радоњић су ми потврдили да иза тога стоји Миленко Савић, секретар странке. А, на мој телефонски позив, да ми да образложење, Савић ми је одговорио прекидом везе - каже Тубак.

Тубак (55) објашњава да су, заправо, на видело испливале вишегодишње несугласице између такозваног "старог језгра социјалиста", које предводи управо Савић, иначе пензионисани некадашњи први полицајац Прњавора, и "млађег таласа" окупљеног уз њега.

- Управо овим неразумним чином потврдили су да су им страни демократија и неопходно освежење партије. Не могу да схвате и уваже да су на последњим изборима њих тројица, председник, потпредседник и секретар, заједно сакупили 308 гласова, а само ја сам добио 298 личних гласова. Тиме ми је указано поверење - категоричан је Тубак.


ЗАБРАНИЛИ УЛАЗАК

ТАЧНО је да је одборник Тубак остао без кључа. Ни ја га одскора немам, већ једино секретар Савић. Тубаку није забрањен улаз у просторије, али више нико, па ни он, не може да улази кад хоће и с ким хоће. Пошто се до сада свашта дешавало у нашој канцеларији, о чему ћемо, као и о Тубаковом и његових присталица писму врху странке, расправљати на партијским органима - рекао је јуче "Новостима" Ранко Вукајловић, председник ОО СП Прњавор.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације