Траже ред у Шумама РС

С. М.

среда, 19. 04. 2017. у 06:01

Траже ред у Шумама РС

Да се заустави хаос у Сарајевско-романијској регији Фото БХ ТВ

Протест Удружења за дрвну индустрију општине Соколац. Оптужују руководство предузећа за незавидну ситуацију

СОКОЛАЦ - Чланови Удружења дрвопрерађивача општине Соколац, њих око 2.000, одржали су јуче протест испред нове спортске дворане у Сокоцу. Као што су и раније најавили дрвопрерађивачи из Сокоца, окупили су се симболично у 5 до 12. Са протеста је упућена проширена листа захтева Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде и предузећу "Шуме Републике Српске".

Међу тим захтевима су да "Шуме Српске" обезбеде довољну количину шумских дрвних сортимената за рад дрвопрерађивачких капацитета, да приликом куповине дрвних сортимената предност имају локални прерађивачи и да се ти сортименти прерађују на подручју са којег потичу да би се добит од продаје улагала у развој тих локалних заједница.

Такође, дрвопрерађивачи су, на скупу, затражили и одговорност руководства и менаџмента "Шума РС" јер су својим лошим понашањем довели до хаотичног стања у дрвној индустрији на Сарајевско-романијској регији.

Дрвопрерађивачи из Сокоца већ су одржали протест 13. априла, када су се успротивили избору Рајка Булајића за директора соколачког Шумског газдинства "Романија". Да је Булајић одустао од кандидатуре, саопштено је у понедељак из Општинског одбора СНСД, који је и отказао планирани контрамитинг подршке Булајићу.


ГОЛИЈАНИН ИМЕНОВАН

НАКОН одустајања Булајића, Ристо Марић, директор "Шума РС" изјавио је да ће за директора Шумског газдинства "Романија" Соколац бити именован Јован Голијан.

- Голијан ће бити именован, јер је кандидатуру на ову функцију повукао Рајко Булајић. Голијан је дипломирани инжењер шумарства - рекао је Марић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације