Преље се надигравале

Д. ГАЈИЋ

субота, 18. 03. 2017. у 07:38

Преље се надигравале

Учеснице са организаторима / Фото Д. Гајић

У Омладинској сали Библиотеке "17. септембар" одржано је "Друго малозворничко прело", под називом "Прело уз песму и стихове". На прелу било 200 учесница из Подриња

МАЛИ ЗВОРНИК - У Омладинској сали Библиотеке "17. септембар" одржано је "Друго малозворничко прело", под називом "Прело уз песму и стихове". На овој културној манифестацији присуствовало је око 200 учесника и гостију из Подриња са обе дринске обале.

Организатор прела је Бибиотека "17. септембар" у сарадањи са Удружењем жена "Незаборав" из Малог Зворника.

- На другом "Малозворничком прелу", учешће су узеле жене из Подриња, Азбуковице, Рађевине и из Зворника у Републици Српској са којима имамо изузетну сарадњу. Жене су дошле са својим ручним радовима, затим су чешљале, плеле, ткале. Поред жена учествовали су и мушкарци са својим причама, јуначким песмама и загонеткама - рекла је Славојка Спасеновић, директорка Библиотеке "17. септембар".

Она је посебно истакла Станију Стојановић из Удружења жена "Незаборав", која уз ручне радове пише и песме и проглашена је за најуспешнију жену вечери.

Организатор је похвалио све жене које су напреле своја вретена, све их прогласио победницима и наградио књигама.

Драгица Вучетић, председница Удружења жена "Незаборав" из Малог Зворника, рекла је да је циљ ове манифестације да се сачувају обичаји и традиција нашег народа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације