Једина жена која ради у пилани

Гордана Вила

недеља, 06. 11. 2016. у 14:15

Једина жена која ради у пилани

Бранка Вештица

Бранка Вештица не бира много посао

ДОК се друге жене шминкају, улепшавају, лакирају нокте и фризирају, Приједорчанка Бранка Вештица из насеља Нови Орловци, сваки радни дан проводи у пилани у Љубији код Приједора. Иако је једина жена у колективу, раме уз раме са мушким колегама равноправно обавља све послове. Њене колеге кажу да је најпрецизнија и најбржа у пилани.

- Морала сам да се запослим, а посла није било, па сам прихватила овај у пилани. Није ми тешко, радим на слагању дрвених асортимената, то је мушкарцима досадно, а треба мало прецизности. Жив се човек на све навикне - прича Бранка.

Она је преподне производни радник у пилани, а поподне домаћица. Када заврши смену, одлази кући, кува ручак, брине о кући и породици. Мајка је два сина, од којих је један студент.

- Живот нас тера да радимо свашта. Дете ми је на факултету у Новом Саду, али издржаћемо. Као и у сваком послу, има тешких и лепих дана. Такав је живот, не жалим се - каже Бранка.

Ову храбру и достојанствену жену живот није штедео, јер је пре две деценије због ратних дешавања с породицом у Приједор избегла из Кључа. Ту је почела све из почетка и са супругом, који такође ради у производњи дрвета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације