ПРЊАВОР - Мишљење челног човека прњаворске општине др Синише Гатарића да судбина и бољи дани Српске, па и ове локалне заједнице, зависе од тога да ли је премијерка Жељка Цвијановић, како је рекао, примила Себастијана Курца, изазвала је јуче у овдашњем парламенту прави шок и огорчење опозиције. Као опарени, пошто нису од начелника Гатарића добили тражено извињење, заседање је демонстративно напустило свих шест одборника СНСД, а придружио им се и "независни" др Бранко Шиканић.

- Наравно да нема потребе за извињењем, јер сам јасно нагласио да је реч о Курцу Себастијану, министру иностраних послова Аустрије - појаснио је новинарима Гатарић. - Уосталом, цела Хрватска се веселила кад је, како је јавио РТЛ, министарка Весна Пусић, дословно цитирам: "у Загребу примила Курца, и да је весеље трајало све док није отишао из лепе њихове". Није ми јасно шта то прњаворски СНСД-овци имају против те посете, за разлику од Хрвата, правећи се већим католицима од папе.

Згрануту опозицију су на ноге подигле и Гатарићеве речи да бољи дани зависе и од тога да ли ће премијерка примити "велики или мали", без обзира на то што је он појаснио да јасно мисли на кредит.

- Не бојим се запрећене тужбе опозиције да сам, наводно, увредио премијерку. Исправним тумачењем Вуковог језика доказаћу да нисам могао другачије, односно да сам се исправно изразио. Опозиционари ионако не присуствују седницама, па су моје речи злоупотребили као повод, уместо да расправљају о утрошку буџетских средстава - каже Гатарић, који је, иначе, пре више од годину дана тужио премијерку, пошто га је она, по њему, неосновано оклеветала да је, за тренутак, зауставио радове на ауто-путу Добој - Прњавор -Бањалука.

И ОЕБС ШОКИРАН

ИЗ Општинског одбора СНСД Прњавор саопштено је да је Гатарић у потпуно мирној атмосфери, без икаквог повода, за говорницом и пред камерама Цвијановићеву извређао као премијера, жену и мајку, чиме су и представници ОЕБС били шокирани.

- Оваквим бахатим и простачким понашањем, Гатарић нас је завадио са свим нормалним људима и довео у изолацију општину, коју сада заобилазе угледни људи - додаје се у саопштењу.