НЕВРЕМЕ ХАРАЛО СРБИЈОМ: Бујице у Горњем Милановцу, киша лила унутар фабричке хале у Смедеревској Паланци (ВИДЕО)

Novosti online

петак, 03. 07. 2020. у 19:30

НЕВРЕМЕ ХАРАЛО СРБИЈОМ: Бујице у Горњем Милановцу, киша лила унутар фабричке хале у Смедеревској Паланци (ВИДЕО)
Олујно невреме, праћено провалом облака, грмљавином, јаким ветром и градом погодило је данас већи део Србије
Олујно невреме, праћено провалом облака, грмљавином, јаким ветром и градом погодило је данас већи део Србије.

Јак пљусак праћен грмљавином и градом изненадио је данас поподне становнике Бора. Најпре се чула грмљавина да би у размаку од пола сата кренула јака киша праћена градом која је трајала 15-ак минута. Тренутно нема падавина, али и даље грми.

Град је падао и у Тополи, док су обилне падавине изазвала бујице на водотоковима у Горњем Милановцу.

Како се наводи на сајту РХЗМ, облачност која на подручју Мачванског, Колубарског и Златиборског округа условљава интензивне пљускове и локалну појаву града премештаће се ка Моравичком и Шумадијском округу.

Јаки пљускови са грмљавином и градом погодили су Смедеревску Паланку, општину Лозница као и средњи Банат.

На снимку објављеном на Фејсбуку види се како киша лије унутар фабричке хале у Смедеревској Паланци. Кров је толико прокишњавао да се унутра направила поплава, а радници су могли само да чекају да се вода повуче.

Метеоролози нестабилно време најављују и у наредним данима. До уторка ће бити променљиво облачно, местимично са пљусковима и грмљавином, а понегде су могуће и непогоде са великом количином падавина и градом.

Од среде претежно сунчано. Температура око просечнихвредности, највиша од 25 до 30 степени.


НЕВРЕМЕ ПОГОДИЛО И КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ

Невреме праћено кишом и јаким ветром захватило је данас нешто пре 15 сати подручје Косовске Митровице. Скоро получасовно невреме праћено јаком кишом, проузроковало је штету на појединим објектима. За сада нема званичне потврде да ли има веће штете као и да ли је иста пријављена.

Јака киша праћена градом на Северу Косова, саобраћај на путу Косовска Митровица – Лепосавић одвија се отежано због јаке кише праћене повременим градом

И у овим тренуцима, поново пада јака киша овог пута праћена грмљавином у Косовској Митровици и околини, а због јаке кише саобраћај се отежано одвија на магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић.

Такође, на митровичком шеталишту јак ветар срушио је цистерну са средством за дезинфекцију која је ту поново постављена пре неколико дана.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације