Дечак мигрант остављен у Либији: У Италији ПРОНАШАО мајку и сестру (ФОТО)

Танјуг

четвртак, 25. 06. 2020. у 23:20

Дечак мигрант остављен у Либији: У Италији ПРОНАШАО мајку и сестру (ФОТО)

Илустрација, АП фото

На броду карантин укотвљеном у италијанској луци Емпедокле, на којем су смештени мигранти из Африке, хумантитарни радници “открили су” седмогодишњег дечака, пореклом из Обале Слоноваче
На броду карантин укотвљеном у италијанској луци Емпедокле, на којем су смештенимигранти из Африке, хумантитарни радници “открили су” седмогодишњег дечака, пореклом из Обале Слоноваче, пише дневни лист “Авенире”.


Тек у Италији дечак је, пишелист, открио да су му живи мајка и сестра близнакиња, које су пре два месеца са афричке обале дошле у Италију у гуменом чамцу, и смештене су у један од мигрантких кампова.


Отац дечака је убијен у Либији, а мајка је пре пута преко Средоземља морала да направи “Софијин Избор“ (наслов познате књиге о мајци која мора да одлучи које дете да спаси), повела са собом, девојчицу, а да дечака остави у Либији.


“Након што је мој муж убијен у Либији, нисам тамо више ни могла ни желела да останем, а нисам хтела да ризикујем да у мору нестанемо сви. Оставила сам дечака, јер је имао више шанси да преживи него његова сестра”, каже мајка малог мигранта, преноси лист .


Дечак је био међу мигрантима које је протеклих дана од бродолома спасила немачка хуманитарна организација “Си Воч” (“Sea Watch) и довела их до италијанске обале, где су смештени на броду карантину.


Прочитајте још: Породица пожртвованог дечака мигранта добија српско држављанство


Јучеје италијанска штампа објавила да је на броду карантину од 209 миграната, 28 позитивно на цовид19.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације