Након 10 година потраге ПРОНАЂЕН КОВЧЕГ С БЛАГОМ: Злато, рубини, смарагди и дијаманти вредни више од милион долара!

NovostiOnline

понедељак, 08. 06. 2020. у 14:21

Након 10 година потраге ПРОНАЂЕН КОВЧЕГ С БЛАГОМ: Злато, рубини, смарагди и дијаманти вредни више од милион долара!

Kовчег с благом / foto: Depositphotos

Ковчег пун злата закопао је богати колекционар, па написао песму која открива где се налази

Хиљаде храбрих авантуриста походило је последњих 10 година америчке планине у потрази за правим ковчегом с благом.

Та авантура коначно је дошла крају, ковчег с благом у којем су били злато, рубини, смарагди и дијаманти је пронађен.

Форест Фен, 89-годишњи колекционар уметнина и антиквитета који је осмислио изазов за авантуристе широм света, вест о проналаску блага објавио је у недељу на својој веб страници. Такође је открио где се благо налазило свих ових година.

- Лежало је под крошњама звезда у бујној, шумовитој вегетацији Стеновитих планина и није се помакало с места на којем сам га сакрио пре 10 година, поручио је.

- Не познајем особу која га је пронашла, али песма из моје књиге довела га је до тачне локације, написао је.

Благо је пре неколико дана пронашао мушкарац који није желио да му се оркрије идентитет, рекао је Фен за лист “Santa Fe New Mexican”. Проналазач, који иначе живи на истоку земље, послао је Фену фотографију пронађеног богатства.

Процењује се да је вредност блага већа од милион долара, а Фен је овим изазовом желео да инспирише људе да истражују природу, али и да пружи наду људима које је погодила Велика рецесија.

Трагове, њих укупно девет, који су водили до места где је закопано благо налазили су се у песми коју је Фен објавио у својој аутобиографији 2010. године ("Узбуђење потере").

Фен процењује да се у лов на благо укључило 350.000 људи из целог света. Неки су дали отказ и свој живот томе посветили, а неки су чак и живот изгубили у тој авантури.

Како је ЦНН извештавао пре годину дана, двоје људи је погинуло, а двоје спашено сигурне смрти, неколико их се сукобило с локалним мештанима и полицијом, а један је својој супрузи морао јавити да је повређен, али јој није желео открити где се налази. На путу до блага вребале су разне опасности попут медведа, змија, река и слабог сигнала за мобилне телефоне.

- Желим да честитам хиљадама људи који су учествовали у потрази и надам се да ће их и даље привлачити обећања о другим открићима, на крају је закључио Фен.View this post on Instagram

“Forrest Fenn confirms his treasure has been found.” . Per the Santa Fe New Mexican. . “Forrest Fenn said the chase is over and claims his treasure has been found. . ‘It's true,’ he said in a phone call Sunday, adding that the finder of his chest located his valuable goods in the wilderness ‘a few days ago.’ . Fenn did not want to give any clues as to where the treasure was found or who found it. ‘The guy who found it does not want his name mentioned. He’s from back East,’ he said, adding that it was confirmed from a photograph the man sent him. . Asked how he felt, Fenn said it's been quite the decade. ‘I don’t know, I feel halfway kind of glad, halfway kind of sad because the chase is over,’ Fenn said.” . Stay tuned for updates.

A post shared by Forrest Fenn Treasure (@forrest.fenn) on Jun 7, 2020 at 11:14am PDT


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)