И даље спарно и нестабилно: Временска прогноза за наредних седам дана

В. Н.

субота, 06. 06. 2020. у 08:26

И даље спарно и нестабилно: Временска прогноза за наредних седам дана
За наредних седам дана метеоролози најављују променљиво време, право пролећно. Очекују се пријатне температуре, али готово свакодневно киша с грмљавином
ПРИЈАТНЕ дневне температуре, које ће се кретати око 27 степени, током наредних седам дана неће, нажалост, донети и стабилно, сунчано време. Пролеће ће тако за викенд и наредних тана показивати своју варљиву ћуд, доносећи топло али променљиво време, и готово свакодневно кишу с грмљавином. До понедељка ће, због локално могућих обилних падавина, на снази бити жути метеоаларм, јер се очекује и више од 10 литара падавина по метру квадратном за свега три часа.

Данас и сутра, према временским приликама, очекују нас два истоветна дана. Преовладаваће променљиво облачно време, а краткотрајни пљускови са грмљавином могући су углавном на истоку и југу Србије, док ће у недељу кише бити у свим крајевима наше земље. Дуваће слаб ветар променљивог смера. Најнижа температура је од 12 до 16, а највиша дневна кретаће се од 24. до 27. подеока Целзијусове скале.

У понедељак ће бити променљиво облачно, понегде с краткотрајним пљусковима праћеним грмљавином. Ветар ће битислаб и умерен јужни и југозападни. Најнижа температура биће од 12 до 18, а највиша дневна од 25 до 27 степени.

Од уторка до петка, такође ће бити променљиво облачно, с локалним пљусковима и грмљавином. У најтоплијем делу дана температура ће се кретати од 24 до 28 степени.