Брат претученог дечака: Само да Габријелу сачувају вид!

Горан ЧВОРОВИЋ

субота, 06. 06. 2020. у 07:30

Брат претученог дечака: Само да Габријелу сачувају вид!

Шериф Јовановић

Шериф Јовановић, брат претученог Габријела Ђорђевића, за "Новости": Лекари много брину, раде анализе и обилазе га на свака два сата
Париз од сталног дописника

УМОРАН сам и забринут. Нећу бити добро све док не будем знао хоће ли мом малом брату бити добро.

Овако, за "Новости", говори Шериф Јовановић, рођени брат Габријела Ђорђевића (14), недавно брутално претученог у интервенцији полиције у Паризу и који се тренутно опоравља у Дечјој болници "Некер".

- Још сам у шоку. Не успевам да се вратим нормалном животу - каже Шериф, који све време, са мајком Драганом, проводи уз Габријелову болничку постељу.

- Још немамо резултате. Лекари свака два сата долазе да га обиђу, да ураде анализе и виде у каквом је стању његово око - преноси наш саговорник. - Функција му је засад очувана. Види, али му предстоји реедукација.

Шериф истиче да се лекари максимално труде и да много брину о Габријелу. Каже да се његов млађи брат тек мало повратио, да говори, али да делује као да није присутан.
Себи не може да дође ни њихова мајка Драгана.

- И она је ужаснута. Не може да схвати како су могли тако да га претуку.

Габријел Ђорђевић
Било јој је нарочито тешко када је отишла у болницу, на позив лекара, од којих је сазнала да јој је син пребачен из полицијске станице.

- Када се вратила кући, причала ми је да се веома уплашила да Габријел не изгуби око. Мало је недостајало. Ни данас не знамо како ће све да се заврши. Ово је права катастрофа.

Старији брат и даље не може да разуме како су полицајци тако могли да нагрде дечаково лице.

- Има само 14 година. Немогуће је то што су му радили! - огорчен је. - Још мало па ће тући децу предшколског узраста!

За свог брата каже да је добар дечак, да никада пре тога није имао проблема с полицијом, да није изостајао са часова.

- Нико га ујутро не буди да би ишао у школу! Устаје сам, учи, нема проблема, ни са професорима, ни са друговима. Сви га воле.

Објаснио нам је и шта се десило те кобне вечери.

- Изашао је са пријатељима. Нашли су неки стари, напуштени скутер, који је ту дуго стајао. Тукли су га због мопеда који се распадао! Чак и да су га узели, не би могли да га упале. Дете је, није знао. И да га је довезао кући, вратио би га власнику.

У сваком случају, све то, истиче, није разлог да му тако нешто ураде. Сада је, каже, најважније да му брат оздрави. И да дочекају правду.

Болница "Некер" у којој се дечак лечи Фото Philippe Gazeau Architecture


ПОРЕКЛО И ПРЕЗИМЕНА

ШЕРИФ Јовановић каже да су његови отац и мајка пореклом из Свилајнца и Бобова, а да имају и кућу у Београду. Занимљиво је и да рођена браћа имају различита презимена.

- Отац и мајка су задржали своја презимена, па један носи мајчино, а други очево - објаснио нам је Шериф.

Коментари (2)

Шатор

13.06.2020. 18:33

Јес' ти читао Јаднике? Да јеси, знао би да код њих нема зезанције. Али, да ли знаш да читаш уопште?