ТОПАО дан, а потом нагли наилазак сивих облака сценарио је који ће се поновити и данас.

Док се невреме у престоници припрема, у неким деловима Србије, нарочито Војводини, оно је већ увелико стигло.

Како је наведено у најави Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) овог послеподнева очекује нас нестабилно време, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, који ће у наредна два сата бити интензивнији на северу и у централним крајевима Србије.

У Војводини је већ дошло до наглог пада температуре те је у Сремској Митровици тренутно 13 степени, а очекују се пљускови са грмљавином.

У Новом Саду и Зрењанину температура се спустила до 14. подеока.

Док су у осталим војвођанским градовима повремени пљускови, а могућност за јачу кишу најављена је око 16.00 сати, у Зрењанину је падао и град.

Велике количине јаке кише и крупног града пале су и у општини Житиште, у насељу Српски Итебеј.

Хладан талас стигао је и у Сјеницу, где температура износи 12 степени, као и у Врање и Куршумлију, где је за нијансу топлије, са температуром од 15 степени.

Према последњим прогнозама у овим местима још нема падавина.

Хладније је и у планинским пределима.

На Златибору температура износи 12, на Црном врху 11, а апсолутни рекордер је Копаоник, где је у 15.10 забележена температура од само четири степена.


НЕВРЕМЕ НАДОМАК КРУШЕВЦА, КИША ОБУСТАВИЛА САОБРАЋАЈ

Обилне падавина у Месној заједници Велики Купци, надомак Крушевца, поплавиле су једно, угрозиле више домаћинстава и изазвале проблеме на каналској мрежи и путној инфраструктури.

Велика количина падавина је довела и до прекида саобраћаја на регионалном путу који води ка језеру Ћелије, јавља РТС.


У кратком временском периоду пало је више од 10 литара кише по квадратном метру.

Брзом интервенцијом путара, ватрогасних екипа, комуналне и саобраћајне полиције канали су прочишћени, а путни правац од Великих Купаца ка Брусу и Блацу оспособљен за саобраћај, уз упозорење возачима да возе опрезно због наноса земље по путу.