Сто евра од државе требало би да добију и возачи "Плавог таксија" у Бачкој Паланци, али ће они најмање толико изгубити због тога што је телефонски број њихове службе врло сличан броју на који се грађани пријављују за ову врсту помоћи. Број кол-центра за пријаву је 0800 101 100, а многи грађани грешком окрећу број "Плавог таксија" - 0800 100 101. Осим што упорно одговарају на погрешне позиве, петорица таксиста трпе финансијску штету, јер их сваки одзив кошта, а за клијенте је позивање бесплатно.

Таксиста Мане Рончевић каже да је од 15. маја, кад је пријављивање за помоћ од 100 евра почело, досад примио више од 1.000 позива. Иако им се, кад окрену погрешан број, јавља телефонска секретарица са обавештењем: "Ово је бесплатан позив, добили сте 'Плави такси', изволите", грађани не прекидају везу, после чега им се јављају таксисти.

- Ја им поновим да су добили "Плави такси", а они питају: "Је л' се овде пријављује за сто евра?" Или само застану кад им кажем да су добили такси, али не одустају, него на питање зашто зову, узвраћају: "За сто евра, је л' то то?" - прича Рончевић.

Он каже да после сваког објашњавања саговорницима да су погрешили број, његов телефон избаци пет-шест пропуштених позива.

- Како је почело, мислио сам да ћу добити милион позива, што би ме коштало пет милиона, јер сваки позив плаћам пет динара. Нисам могао да верујем шта се дешава - описује Рончевић.

Милионске штете неће бити, али с обзиром на то да је за седам дана примио више од 1.000 позива, а пријављивање за 100 евра траје до 5. јуна, Рончевић моли бога да тај новац њему и његовим колегама буде довољан да покрију губитке због збуњених "клијената".

"НАДОКНАДА" ШТЕТЕ
Рончевић је људе који су га погрешно звали молио да му од добијених 100 евра уплате барем 50 динара на текући рачун како би надокнадио штету. Они су пристајали, иако им није дао број рачуна.

- Нека сами нађу рачун, као што су нашли број телефона таксија - окреће Мане на шалу.