„Називали су нас корона-породицом, говорили да је мој син донео вирус у Косовску Митровицу”: Како су Ивановићи преживели праву агонију због притисака, лажи и увреда

Д. ЗЕЧЕВИЋ

субота, 16. 05. 2020. у 13:01

„Називали су нас корона-породицом, говорили да је мој син донео вирус у Косовску Митровицу”: Како су Ивановићи преживели праву агонију због притисака, лажи и увреда

Др Милан Ивановић

Др Милан Ивановић о непријатностима које је имала његова породица због ковида -19
КОВИДУ 19 посебно су изложени доктори и здравствени радници, а од петоро чланова моје уже породице, четворо смо лекари. Осим што смо свих петоро били позитивни на вирус, истовремено смо, нажалост, преживели и праву агонију због притисака, лажи и увреда којима смо били додатно изложени.

Овако, у својеврсној исповести, за "Новости", говори др Милан Ивановић, в. д. директора КБЦ у Косовској Митровици. У ишчекивању другог негативног теста на вирус, каже да је више од 40 дана у изолацији, да су му супруга, син, кћерка и брат оздравили и отпочели са активностима. У шали говори да је скор Ивановићи - корона 4:0, али да ће када и он оздрави победа бити максимална.

- Први од нас, последњег дана марта, оболео је син Миљан, који је после позитивног теста на вирус упућен у Београд на Клинику за пулмологију, где се лечио десет дана. Лечење потом наставља на Инфективном одељењу у Митровици, а потом у привременој ковид-болници у Студентском центру. Ту смо се потом нашли супруга Јованка, која је дерматолог, брат Бранислав, епидемиолог, кћерка Даница, професор српског језика, и ја као пулмолог. Од тога што смо сви оболели, додатно су нас погађале неистине да је мој син био нулти пацијент, јер је, наводно, био на скијању у иностранству, на западу. То је ноторна лаж, и лако може да се утврди, али је истина да је он први од нас оболео радећи као специјализант анестезиологије - у даху нам прича др Ивановић.

БРИГА И ПАЖЊА СИТУАЦИЈА са здравственим стањем моје породице у почетку је била крајње неизвесна, јер су неки од нас били у ризичним групама. Миљан је посебно био под стресом јер се, нажалост, на Клиници за пулмологију у Београду суочио са најтежим облицима испољавања ове болести. Велику захвалност за свеопшту бригу и пажњу током његовог лечења дугујем докторима ове клинике, професорки Аџић и др Стефановићу - каже др Милан Ивановић.

Он каже и да су посебан баласт његовој породици били епитети које су им у незнању, али и бесмислу, упућивали неки суграђани. Називали су их корона-породицом.

- Упркос томе, ми смо некако били означени као кривци што је и овде стигла болест, иако је досад у Митровици забележено 115 случајева оболелих. Једноставно су наша имена почели да провлаче по друштвеним мрежама, објављивали су наше позитивне тестове, бројеве телефона. Означавани смо као својеврсне мете - огорчен је др Ивановић.

Не крије наш саговорник и да сматра да је све почело због његових упозорења да се поштују мере Владе Србије о забрани окупљања:

- Некима то није одговарало. То је, заправо, био додатни разлог за хајку на нашу породицу. Ми смо, срећом, добили битку против вируса корона, оздравили смо, а непримерене коментаре и оптужбе остављамо онима који су их упућивали! Ми ћемо памтити добре људе, који су у овом злу налазили времена да ме позову и распитају се за све нас, од колега са ВМА до многобројних других болница. Најважније је да смо оздравили, а увреде остављамо онима који су их слали.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације