Свети Сава свако зло ПОБЕЂУЈЕ: Слава храма Светог Саве у касарским ливадама код Шапца (ФОТО)

Novosti Online /В.Митрић – А. Делић

недеља, 10. 05. 2020. у 22:15

Свети Сава свако зло ПОБЕЂУЈЕ: Слава храма Светог Саве у касарским ливадама код Шапца (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Епископ шабачки и администратор ваљевски, Лаврентије, служио је свету архијерејску литургију, поводом крсне славе, Спаљивања мошти Светога Саве
Епископ шабачки и администратор ваљевски, Лаврентије, служио је свету архијерејску литургију, поводом крсне славе, Спаљивања мошти Светога Саве, у Касарским ливадама, код Шапца, која је посвећња првом српском архиепископу и првоучитељу.

Владика је нагласио да, као што се каже и у популарној песми, Синан паша спаљивањем моштију Светога Саве, није успео да поништи ни њега ни његово дело, ни нашу везаност за њега.

- Били смо и остали на светосавском путу, као верна и захвална деца оца свога, занјући да је то пут без мане, који нас никада неће ни оставити ни завести под Голеч планину, како се популарно каже у народу -рекао је владика Лаврентије. -Славећи Светога Саву, ту мудру и паметну главу нашег рода, наших славних Немањића, славимо путоказ за живот, који још нико као што је он није припремио, објаснио, појаснио, трасирао и да на употребу за сва наша поколења.


Владика је рекао да је део светосавске радости и Духовно културни и спортски центар уз ову цркву, где постоје одлични садржаји за децу и омладину, од играоница, спортских терена, амфитеатра, а ускоро ће малишане који пате од аутизма добити кутак по највишим светским стандардима.Епископ Лаврентије је површину од девет хектара, која је остављена за издржавање епископа, дао на употребу народу, пре свега младој генерацији.


Коментари (1)