Нато бомбе су убиле Николу (17), Марију (15) и њихову баку Смиљану (66), остала су само болна сећања: У Грачаници одржан помен страдалима код Подујева

Novosti online / Д. Зечевић

петак, 01. 05. 2020. у 19:10

Нато бомбе су убиле Николу (17), Марију (15) и њихову баку Смиљану (66), остала су само болна сећања: У Грачаници одржан помен страдалима код Подујева
Пре 21 годину у аутобусу Ниш-експреса на мосту у Лужану Петровићи су остали без оба детета и њихове баке

Грачаница-Желимо да покажемо да у овим тешким тренуцима породица Петровић није сама.Наша је обавеза као друштва, а пре свега да као комшије и рођаци, поделимо бол и сећање на Николу (17), Марију (15) и њихову баку Смиљану (66), који су настрадали недужни, без икакве кривице.


Ово је на гробљу у Грачаници рекао председник ове општине Срђан Поповић обраћајући се Горици и Драгиши Петровићу из овог места који су пре 21 годину у НАТО бомбардовању аутобуса Ниш-експреса на мосту у Лужану код Подујева остали без оба детета и њихове баке.


Њих троје се после боравка код рођака у Прокупљу враћало кући у Грачаницу али је НАТО пројектил погодивши аутобус у месту на путу Подујево-Приштина прекинуо њихово путовање али и животе.


-И ја и супруг од тада живимо од сећања. На жалост, живи не можемо у гроб, али зато стално долазимо овде на гробље у Грачаници. Иако наших најмилијих нема, ми овде на гробљу као да проводимовреме са њима-причала нам је Горица показујући слику своје малолетне деце са којима се некада радовала њиховом сазревању, даљем школовању, њиховој будућности.


-Никада не престајемо да мислимо на њих.Њихове слике су свуда у кући тако да наша деца живе у сећању не само нашем, већ и нашег окружења које са нама дели наш бол-казали су Петровићи,захвални председнику општине Грачаница Срђану Поповићу који је са њима посетио гробове њихових најмилијих.Коментари (1)

Jugoslava Pravdic

04.05.2020. 16:48

Tragedija. Tuga. Slava im. Draga porodico Petrović, nema reći koja može izneti saosećanje u gubitku vaših voljenih. U zagrljaju andjela, počivali u miru.