„Скуваћу, послаћу вам, ту сам и за наше студенте ако им је потребна помоћ”: Хумана Ранка позива Србе из Москве да јој се обрате

М. СТАНОЈКОВИЋ

четвртак, 26. 03. 2020. у 13:03

„Скуваћу, послаћу вам, ту сам и за наше студенте ако им је потребна помоћ”: Хумана Ранка позива Србе из Москве да јој се обрате
Предузетница Ранка Балотић Илић већ 10 година живи у Русији и нуди земљацима подршку и лепу реч
ДА топла реч, али и оброк, значи много људима у туђини, удаљених и од своје земље и најближих одавно је схватила Ранка Балотић Илић, пореклом из Кладња, која већ десет година живи и ради у Русији. Да је неопходно пружити руку другоме, чак и када право руковање није дозвољено у данима када се свет бори са пандемијом вируса корона. Због тога, је понудила помоћ свим нашим људима који су у Москви у изолацији, као и студентима у Русији, да им на кућну адресу донесе ручак.

- Ако неком од наших људи треба помоћ што се тиче хране, ја ћу из своје кухиње бесплатно слати храну на адресе. Такође, наши студенти, многи од вас ме знају, ако треба нека помоћ у овим тешким тренуцима кад је све неизвесно, јавите се - поручила је Ранка на друштвеним мрежама.

Солидарност на делу показала је Ранка, која ће српско-руским специјалитетима засладити и олакашати живот наших људи, који су остали у Москви. Бесплатне поруџбине стизаће из њене кухиње основане далеко од отаџбине, која је за неколико година од кућне варијанте, "преселила" своје ђаконије у малу "фабрику" хране, како каже.

ОД РАДА У ТРПЕЗАРИЈИ ДО ФИРМЕ РАНКА Балотић Илић у Москву је дошла пре деценију како би радила у трпезарији на градилишту. Страст према кувању водила ју је на путу до успеха и оснивања сопствене фирме. Да би осетила како су вољени увек у близини и доносе јој срећу, иницијале њених четворо унучади узела је за име компаније ДАМИЛ: Дејан, Анастасија, Милош и Лука.

- Да би се помогло некоме, довољно је знати да је данас или сутра неко гладан и да ће можда бурек од килограм, топла супа или макар, сендвич, спасити неком живот - каже за "Новости" скромно Ранка. - Код нас ће од 26. марта бити уведена забрана изласка из куће особама старијим од 65 година и трајаће до 15. априла, а у тим годинама доста њих је овде. Наших студената у Москви има пуно. Како се они боре, само они знају. Многи знају да имам кухињу, али и прочуће се. Не желим никакву славу, ја то радим из срца, нисам никакав херој, само желим да помогнем нашим људима колико могу и делићемо све што имамо.

Из Ранкиног кулинарског кутка оброци стижу и на московска градилишта, на којима ради много наших неимара. На њеном менију налази се и бурек, али и разни слаткиши од теста. А српске рецепте комбинује са руским на сласт многих Московљана.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)