ЗБОГ јаких снежних падавина отежано је одвијање саобраћаја на деници ауто-пута "Милош Велики" од Љига до Шарана, у оба смера, саопштили су Путеви Србије.

Ограничење брзине на ауто-путу је смањено на 60 километара на час.

Падавине су овог петка јутро интезивне и на подручју Тополе и Рудника.

Путеви Србије позивају учеснике у саобраћају да буду максимално опрезни у вожњи и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Прочитајте још - Снег пада у Београду: За пар сати температура се спустила за 15 подеока, током ноћи ће погодити ове делове земље (ФОТО)

То јавно предузеће саветује учесницима у саобраћају да због своје и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе.

Фото Д. Миловановић

Снег донео недаће возачима, повремени застој на путу Бистрица Нова Варош

Кишу која је током раних јутарњих часова почела да пада у општинама Полимске долине и у златарском крају заменио је снег који је већ доноси недаће возачима.

У Новој Вароши у градском језгру бели покривач досеже дебљину од 20 центиметара, док га на Златару има дупло више. Забелело се и Пријепоље, за кратко време у граду је пало неколико центиметара снега а у брдима он је вишеструко већи.

Фото А. Ровчанин

Зимске службе налазе се на терену, међутим проблема у функционисању саобраћаја има на деоници од Бистрице ка Новој Вароши, где су стали камиони са приколицама.

Саобраћај се отежано одвија и на путу од Пљеваљске петље према Јабуци и даље ка граничном прелазу са Црном Гором.

Снег пада и на подручију севера Црне Горе, возачима се саветује да без зимске опреме не крећу на пут.

(А. Ровчанин)