Жели руковање са руским председником: На путу до Путина, Милован стигао до Суботице

Ј. ЛЕМАЈИЋ

четвртак, 27. 02. 2020. у 15:00

Жели руковање са руским председником: На путу до Путина, Милован стигао до Суботице

Милован верује да ће у Москву стићи до 9. маја - Фото Ј. Лемајић

У походу до руске престонице, на који је кренуо пешке, на Сретење, "Ужички Супермен" јуче стигао до границе Србије и Мађарске. Жеља му је да се рукује са руским председником

НА Сретење, Милован Милутиновић (72) кренуо је пешке из свог Ужица до Москве. Последњих дана фебруара стигао је до Суботице, одакле ће према Келебији, па даље кроз Мађарску до Харкова, Минска и на концу да 9. маја буде на чувеном московском Црвеном тргу. Намера му је да у руску престоницу стигне на Дан победе, да стисне руку председнику Владимиру Путину и да му дарује своју ракију стару пола века.


На одисеју, коју је назвао "Путину у походе", дугу 2.640 километара "ужички Супермен", како га зову, одлучио се због велике љубави према руском председнику, али и због обележавања 75 година од победе над фашизмом.


- Путина не волим само ја, када би урадили анкету бар 80 одсто младих људи у свету би га волело - прича нам Милован, ког смо сусрели на магистралном путу, на улазу у Суботицу. - Док корачам кроз Србију, сабирам утиске, бројим возила која прођу поред мене, а за сваки километар који пређем мимоиђе ме бар десет хиљада возила, и сви они виде нашу заставу и лик Владимира Путина. А, мени у глави најчешће мисао о томе како нас 1999. не би бомбардовали да је он тада био председник Русије. Уверен сам, ма милион одсто, да ће ме он примити и пружити ми руку.


Иако је загазио у осму деценију, Милован каже да је физички спреман боље него неки момци од 30 година. Са шапком на глави, ранцем од 22 килограма на леђима, транспарентом на коме су Путин и он у кимонима за џудо, а у рукама са торбицом и буклијом, "ужички Супермен" дневно пређе између 30 и 40 километара. Иде главним путевима, а Ужице, Косјерић Ваљево, Београд и Нови Сад само су нека од места које је прошао од Сретења. У градовима га људи заустављају и фотографишу се са њим.


- Сви су углавном одушевљени, али било је и неких непријатних ситуација - даље ће Милован. - У Србобрану, у који сам ушао по ноћи, зауставила ме је саобраћајна полиција и морао сам све да истресем из ранца, који сам после пола сата поново паковао. У том граду нигде није било хотела где бих преспавао, па сам наставио 15 километара до Фекетића. То је најлошији пут који сам видео. Стигао сам до Фекетића и до хотела који ради до 23 часа, а стигао сам у 23.10 и све је било затворено, тако да сам седећи спавао у врећи за спавање.Прочитајте још: Идем пешке за Москву да поздравим Путина!


Милован ће границу прећи на Келебији, а како каже, очекује да ће га у Будимпешти сачекати бајкери, који ће му помоћи. Шта га све очекује на дугом путу не може ни да претпостави. Челичном вољом и ентузијазмом очекује да ће до 9. маја стићи у Москву.


- Чврсто верујем да ћу успети и да ћу се руковати са Путином - јасан је Милован.


ПЕШКЕ И ДО ЛОНДОНА

МИЛОВАН Милутиновић је пензионер, каратиста са црним појасом пети дан. Пре осам година стигао је у Лондон пешке. Тада је препешачио више од 2.400 километара, изузев Ламанша.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Slika i prilika!

28.02.2020. 13:38

Sretan put! Slika putnika, a iza njega plastične kese rastu na drveću!