ОД уторка увече, када је извучена прва овогодишња лото седмица, вредна 2.250.000 евра, нагађања о добитнику главна су тема у Кучеву, јер је добитна комбинација уплаћена баш у овом хомољском градићу. Бројеви: 1, 8, 14, 21, 27, 32 и 37, срећном добитнику донели су право богатство - око 4.500 просечних децембарских зарада у Србији. Оно што је извесно јесте да је тикет уплаћен у једном од три уплатна места: УТР "Шиља", мењачници "Бургос" или у радњи "Фото Лика". За разлику од друге две, где нису сигурни, у "Шиљи" су, можда, добитнику на трагу.


- Код нас је у уторак један човек уплатио 560 динара за шест комбинација - каже Иван Станковић. - Претпостављам да је он тај срећни добитник, али не могу да будем сигуран. Не знам ни да ли је из Кучева, јер је прекопута аутобуска станица, па је то можда неко из околних села. У сваком случају, сваком од њих пожелим срећу и било би ми драго да сам је неком заиста и донео.


Бојана Савић из "Фото Лике" није сигурна ко је срећни добитник, јер имају много уплата.

- Многи обећају да ће да нас часте ако добију већу суму - каже Бојана. - Један нам је, чак, обећао и одлазак на Хаваје, али досад се нико није јавио.


Ни њене колегинице Анђелка и Невена, из мењачнице "Бургос", не знају ко је уплатио добитни тикет, јер имају недељно стотинак уплата, али би им било драго ако су оне неком донеле срећу.

На улици смо срели Станишу Кржановића из Шевице, који лото не игра, али чуо је за извучену седмицу.


- Некад сам играо, али више не, имам много обавеза због четворо деце - каже нам Станиша.


- Кад бих добио велику суму, сигурно бих одвојио нешто да помогнем коме треба.

Владимир Петровић, такође, не игра лото, али игра његов друг, који ради на броду.


Прочитајте још: Прва лото "седмица" ове године: Ево у који град иде више од ДВА МИЛИОНА ЕВРА


- Назвао ме је кад је чуо за извучену седмицу и рекао да му је жао што сад није овде, да и он окуша срећу - каже Владимир.


Иван Станковић - Фото Д. Новковић


Кучево је због лото седмице било у жижи јавности и у фебруару 2014. године. Тада је у неком од продајних места уплаћен листић који је власнику донео чак 2,3 милиона евра. Тада је седмоцифрена добитна комбинација гласила: 2, 4, 14, 19, 27, 32 и 36. Грађани Кучева, међутим, кажу да до данас нису сазнали ко је био тај њихов срећни суграђанин, па сумњају да ће се сазнати и име новог добитника.


ПОРЕЗ ОПШТИНИ

СВИ грађани са којима смо причали у Кучеву кажу да им је драго што је неки њихов суграђанин имао среће у лото извлачењу. Неки помињу да им је драго не само због добитника, већ и због тога што ће порез од 20 одсто бити уплаћен у општинску касу, јер се ради о чак 450.000 евра.


"ЏОКЕР" У ОБРЕНОВЦУ

СЕДМИЦА извучена у уторак увече, у 16. колу, била је прва овогодишња. За "лото плус" нема добитака, али има "џокер" добитак вредан милион динара. Уплаћен је у Обреновцу, а добитна комбинација била је 053462.