Горан продаје бубрег због дуга за струју: Очајнички корак Врањанца

Ј. СТОЈКОВИЋ

среда, 26. 02. 2020. у 10:02

Горан продаје бубрег због дуга за струју: Очајнички корак Врањанца

Фото Ј. Стојковић

Да му деца не би живела у мраку један Врањанац на свом фејсбук-налогу у уторак објавио несвакидашњу понуду. ЕПС судским решењем потражује милион динара

Врањанац Горан Мишић Мишко објавио је на свом фејсбук-профилу да жели да прода бубрег ономе коме је потребан, ако му заузврат помогне да се реши дуга за струју, како му деца не би живела у мраку.

Каже закуцао је на многа врата, молио за помоћ али су се сви оглушили о његове молбе, и онда је одлучио да понудио једино што има, а то је здравље.

- Дуг датира из 2005. године и није настао из бахатости, већ због сплета животних околности. Фирма у којој сам радио је отишла у стечај, сестра која живи са нама остала без посла, супруга није радила. Хтео сам да исплатим дуг када мени фирма исплати оно што дугује, али године су пролазиле и то се гомилало - прича Горан.

Он додаје да су и он и жена успевали да прехране децу, али ништа више од тога. Веровао је да ће му фирма исплатити дуговања и да ће некако стати на ноге, али то се до данас није десило.

- Деца су била слабог здравља, син је оперисан прошле године, сестра је инвалид, али некако смо гурали. На срећу, супруга је почела да ради пре годину дана, па смо са њеном платом могли лакше да живимо, али првобитни дуг од 696.000 динара је након судског решења достигао милион и ми смо од 17. децембра у мраку. Због тога сам понудио бубрег, јер немам други начин да зарадим тај новац - каже Мишић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ.
Рукавица десна рука слепима: Изум младог Николе од маја на домаћем и на иностраном тржишту

Тражио је помоћ од народног посланика Славише Булатовића, писао председнику државе, разговарао са директором Електродистрибуције, али нико није могао да му помогне. Додатно га иритира што није добио опомену и што није био код куће кад су му искључили струју.- Једини начин да вратим светлост у моју породицу је да продам бубрег, не да бих зарадио већ само да вратим дуг - каже Мишић.

У врањској Електродистрибуцији рекли су да је поступак такав да се дугови не могу никоме опростити и речено је да ће ових дана одговорити на наша питања у вези са конкретним случајем.


ПОМАЖУ КОМШИЈЕ

ГОРАН и његова супруга Драгана некако успевају да се у готово немогућим условима за живот снађу. Купују батерије, помажу им комшије, воду греју на шпорету на дрва како би децу окупали и верују да ће се наћи неко коме је потребан бубрег како би они решили свој проблем, кад нико други није имао разумевања за њихову муку.


Коментари (6)

Bojan

26.02.2020. 14:50

E Srbijo sta si docekala, sto je jos strasnije ovo nije usamljen slucaj. Na desetine ovakvih i slicnih situacija ima, gde ljudi zbog svoje porodice moraju da pribegnu ovakvom resenju ....ako je ovo uopste resenje.

vat kilovat megavat

26.02.2020. 16:50

@Bojan - šumadija ima ovakvih porodica na žalost mnogo kažu natalitet a moj komšija tri godine sa cetvoro školske dece živi u mraku ne rade nigde ali zato svi mi placamo da srbi na kosovu imaju besplatnu struju hranu vodu I sve ostalo a nisu gadljivi ni na tacijeve pare ja bih razumeo da im placamo struju da su u ovakoj situaciji aliu svi su papreno prodali nekretnine zemlju imaju locale stanove po beogradui I grckoj a mi im placamo da sede I ne rade ništa I dobijaju 80 posto od izmišljene plate

Jugoslava Pravdic

26.02.2020. 15:41

Dajte da se pomogne ovoj porodici. Objavite račun gde da se uplaćuje. Distribucijo, možete uvesti struju pa da se za godinu plati dug. Oprašte se kompanijama a porodicama se gasi struja.

Jugoslava Pravdic

26.02.2020. 23:45

Distribucijo Republike Srbije.....Uvedite odamh struju ovojporodici, jer, koliko se sećam napravljeni ste ako ne sva, ono delom, samodoprinosima svih zaposlenih u ondašnjoj Srbiji republici SFRJ. Procenat od tog doprinosa prenesite na račun ove porodice, jer je time već isplaćen njihov dug za struju. Niste uradili nikakvu novu infrastrukturu te tako naplaćujete samo redovnu distribuciju. Svedite dug ove porodice na trećinu i rasporedite za godinu dana, da bi mogli da žive.

esb-puerto@arcor.de

27.02.2020. 00:52

Treba se detaljno ispitati ovaj slučaj od strane grada Vranja. Ako je tako kako je objašnjeno , sigurno postoji mogučnost pomoći ovim ljudima. Na lažnim izveštajima naravno bi pravosuđe trebalo reagovati tako da niko u državi ni ne pomisli da sebe predstavlja kao žrtva ako nije tako.