У Србији ће сутра бити пролазно наоблачење у првом делу дана захватиће већи део Србије условљавајући понегде слабу кишу, док ће се на југу задржати суво. Пре подне на североистоку и у Неготинској Крајини, а после подне и у осталим крајевима постепено разведравање. Ветар умерен, на северу и истоку и јак, северозападни, после подне и увече у слабљењу, саопштио је РХМЗ.


Јутарња температура у већини места од 4 до 8, на југу од -1 до 3 степена, највиша дневна од 11 до 14 степени.


У Београду ће ујутро и пре подне бити облачно са краткотрајном кишом и умереним северозападним ветром. После подне разведравање, а ветар ће бити у слабљењу. Јутарња температура око 8 највиша дневна око 13 степени.


Према излгедима за наредних седам дана, у уторак претежно сунчано и топлије. У среду постепено наоблачење, током дана на северу и западу, а увече и ноћу и у осталим крајевима са кишом, на високим планинама са снегом. У четвртак облачно, ветровито и хладније са кишом, на планинама са снегом уз умерен и јак северозападни ветар.


Прочитајте још: Прете ли човечанству смртоносни вируси из свемира?


После подне и увече престанак падавина, најпре на северу и западу, а ветар ће бити у постепеном слабљењу. У петак и за викенд мало и умерено облачно, суво и топлије. Крајем периода ново наоблачење са падавинама и падом температуре.