Права драма одиграла се ноћас на Голији, месту Преко брдо, где је троје људи дуже од пет сати било завејано у метарским сметовима.

Два мушкарца и жена упутили су се из Ивањице у Рашку а на овом, зими озлоглашеном месту, сачекала их је снежна мечава која је за само неколико секунди добила битку. Немоћни, завејани на дебелом минусу, несрећни људи позвали су Ивањичане у помоћ.

Екипа из ивањичког предузећа ’’Путеви’’ одмах се упутила према завејаним људима, а локални тим за деловање у ванредним ситуацијама одржавао је везу са њима, чекајући да делује уколико буде потребно.

- Знам смо да сам неком Момчилу који нас је стално звао и питао каква је ситуација, да ли нам нешто треба, обавештавао нас да помоћ стиже,рекла не треба нам ништа само нас извуците одавде. И онда су људи из ивањичких Путева заиста били изванредни, како сам разумела морали су два сата да се пробијају до нас јер је мећава све завејала. Ми нисмо могли ни врата од аута да отворимо. Спасли су нас, и много им хвала - рекла је за ИнфоЛИГУ госпођа која је била завејана.

Око 23 часа заменик председника општине Ивањица, Момчило Митровић, добио је позив за помоћ након чега је у координацији са радницима Путева организована акција спашавања завејаних.

Завејани су сада на сигурном, а како сами кажу, огромну захвалност дугују Ивањичанима који су уложили максималне напоре да их извуку из снежне мећаве.