Жива свирка и закуска за једну црвену. Одређени издавачи књига нуде попусте од 20 одсто. Љубавну акцију огласили и поједини трговци душецима. У једном биоскопском ланцу добитнички парови у наградној игри освајају путовање, спа третман, торту, шампањац,..


ЗА оригиналним и што лепшим поклоном који ће сутра за Дан заљубљених, пријатно да изненади партнера, ових дана трагају млади широм планете па и у Србији. Обичај који је дошао са Запада наметнуо је да се љубав показује куповином дарова или романтичним изласком. Продавцима такав празник, наравно,одговора, па су неки тим поводом већ огласили појефтињења, док други не нуде попусте, али потенцијалне купце маме довитљивим порукама. Понуда, несумњиво, има за свачији џеп.


За пригодан поклон, добру књигу, цвет, чоколаду, потребно је од 200 до 500 динара. Јефтинији провод за двоје кошта око 800 динара, колико котају две улазнице за филм, или 1.000 динара, што је цена клупске журке уз вечеру.


Дан заљубљених "дочекују" и филмаџије широм Србије, а цена две карте за највеће филмске хитове је око 800 динара. Један биоскопски ланац чак организује и наградну игру за заљубљене. Штавише, добитницима следује путовање за двоје, спа-третман, торта, шампањац или бесплатне улазнице за неке пројекције.


Екипа "Новости" је открила и најјефтинију журку уз закуску, за коју пар треба да издвоји 1.000 динара. У једном београдском клубу заљубљенима се за ту суму нуди жива музика и скромнија вечера за двоје која садржи цезар салату или пасту, колач и две чаше вина. Скупља варијанта вечере у пару подразумева предјело, хрскава ребарца или ролавану пилетину, салату, колач и неограничену количину пића за - 3.000 динара.


Бројне кафане, клубови и ресторани задржали су редовне цене, а у неким познати музичари гостују специјално за овај празник. Угоститељи нам кажу да романтична вечера за двоје са пићем, уз тамбураше, кошта од 3.000 до 5.000 динара. Уколико се одлуче за клупски провод са музиком, онда је у понуди само пиће.


- Чашица ракије је од 250 до 300 динара, а исто толико је и чаша сока - каже организаторка Дана заљубљених у једном београдском клубу. - Чаша вискија и вотке су нешто скупљи и коштају око 400, док је најјефтинија флаша вина око 3.000 динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Неки га не подносе, а неки обожавају: Ево шта хороскопски знакови мисле о Дан заљубљених и шта очекују од партнера


Мушкарци који желе своје партнерке да обрадују неким поклоном, неће погрешити ако за ову прилику изаберу црвене руже, чија је цена по комаду око 200 динара. Љиљани су двоструко скупљи, а краљевски љаљан кошта 700 динара. Цена богатијег букета је од 3.000 до 5.000 динара. Уколико се неко у последњем тренутку сети да је хтео да изненади своју лепшу половину, постоје цвећаре које обављају и доставу.


Књига је увек одличан поклон. Неки издавачи прогласили су месец љубави и нуде попуст од 20 и више одсто на велики број наслова љубавних романа. Од 500 до 800 динара може се наћи добра књига.


Чокаладу сви воле и то је добар избор за даривање. Поједини произвођачи овог слаткиша у својим продајним објектима пакују у свечаније кесице комаде по избору купца, и од тога зависи цена таквог поклона. Луксузније паковање бомбоњера кошта од 600 до 1.800 динара. Од скупљих поклона добар избор је парфем. Тренутно поједини трговински ланци дају веће снижење. Јефтиније бочице јачих брендова за мушкарце и жене коштају од 4.000 до 6.000 динара. Прилику да привику потрошаче користе и неки трговци, белом техником, малим кућним апаратима и душецима који довитљиво оглашавају љубавну акцију од 15 до 20 одсто.ОПРЕЗ КОД СНИЖЕЊА


ШЕФ правног тима Националне организације потрошача Србије, Младен Алфировић упозорава грађане да приликом акцијских попуста за Дан заљубљених обрате пажњу да ли је цена заиста снижена.


- Дешава се да продаваци неколико дана пре оглашавања акције подигну цену, да би је онда спустили, а то представља непоштену пословну праксу за коју трговци прекршајно одговарају - објашњава Алфировић. - Уколико постоји било каква сумња да износ снижења није реалан и да је стара цена неистинито приказана, то треба да се пријави тржишној инспекцији.


ЗАЉУБЉЕНИМА ПОПУСТ


Компанија Ер Србија ће поводом Дана заљубљених понудити повољније цене карата за 30 дестинација путницима који путују у пару. Понудом су обухваћени неки од најромантичнијих светских градова, карте у једном смеру могу се купити од 12. до 13. фебруара и односе се на путовања 14. фебруара.