У Западном Лондону Срби се окупљају Код Пиркета: Пиротска храна у британској престоници код Дејана доводи и наше спортисте

Витомир Ћирић

недеља, 26. 01. 2020. у 14:31

У Западном Лондону Срби се окупљају Код Пиркета: Пиротска храна у британској престоници код Дејана доводи и наше спортисте

Стојанов са репрезентативцима Митровићем и Миливојевићем Фото Приватна архива

Дејан Стојанов отворио ресторан у нашем националном стилу, са обичним столовима, карираним столњацима...
ПИРОЋАНАЦ Дејан Стојанов, власник кафане "Код Пиркета" у западном Лондону, тачније у кварту Актон, није могао пре неколико година ни да претпостави да ће постати главни кулинар и радо виђен домаћин који брине о исхрани наших фудбалских мајстора на Острву.

Готово редовни гости његове кафане у последње време су репрезентативци Србије, Лука Миливојевић из Кристал паласа и Александар Митровић из Фулама.

Долазио је и Душан Тадић, док је играо у Премијер лиги. Наравно, овде се могу видети и други мање познати наши фудбалери који играју на Острву, али и остали наши спортисти који дођу у Лондон, као и "обични" земљаци када се ужеле домаће кухиње.

Пре него што ће отворити ресторан, Стојанов је радио многе друге послове у свим деловима Уједињеног Краљевства.


- Радио сам на плантажама јагода, јабука, малина, као студент на фармама органске хране, једно време сам био и конобар на крузеру. На наговор пријатеља отворио сам овај објекат у нашем националном стилу, са обичним столовима, карираним столњацима... Храна се служи искључиво у глиненим посудама или у "грнцима" како се каже у мојој Пољској Ржани - прича Стојанов.

НА менију је готово комплетна српска кухиња.

- Наши земљаци, старији, али и млади, воле домаћу кухињу која је заснована на паприкама, парадајзу, разним врстама меса, роштиља, али воле и пеглану кобасицу из Пирота, па сарме, старопланински качкаваљ, разне врсте белих сирева, домаће колаче и све оно уз шта су одрасли - закључује овај млади Пироћанац, кога и гости зову Пирке, и у чијој кафани су слављени и Божић и српска Нова година.

Ватерполисти Алексић и Гоцић и фудбалер Миливојевић са домаћином

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације