ЗА пети рођендан Београђанин Александар Хрњак, добио је најлепши поклон. Сестру Јелену. Али, осим што су обоје рођени 25. јануара, "наместило" се да то оба пута буде субота, па су рођени истог датума, истог дана у недељи, само у размаку од пет година.

Интересантну вест о брату и сестри рођеним истог датума, обоје у суботу, само једно 1964, а друго 1969. године, поделио је и наш лист на својим страницама пре готово пола века! И данас ће Александар и Јелена прославити рођендане заједно. И то баш у суботу. Уз то чувају и исечак из "Вечерњих новости" када је наш лист први пут писао о њима. И то урамљен у стаклени рам.

Тог јануарског поподнева 1969, малени Александар је славио са другарима пети рођендан, када је тата Драган донео вести да се мама Радмила породила. Није му тада било јасно да му је сестра Јелена "украла" делић славља и да убудуће рођенданска славља неће бити само његова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Син, отац и деда рођени истог дана

- И овај данашњи, мој 56. и Јеленин 51. прославићемо у породичном дому, у Чингријиној улици, где смо сестра и ја одрасли - прича Александар. - Традиционално уз моје чоколадне куглице и пилећу салату. Иако се сада радујем заједничким прославама, признајем да није увек било тако. Између нас је велика разлика, па је било периода када смо се моје друштво и ја одвајали од Јелене и клинаца.

Александар је психолог и наставник психологије у Музичкој школи "Стеван Стојановић Мокрањац", а недавно је био и директор Шесте београдске гимназије, за чије време је ова установа потпуно обновљена. Сестра је пак кренула другим путем и завршила економију. Има два сина од 18 и 15 година.

- Тата који је био економиста, очигледно је био и сјајан математичар - каже кроз смех Јелена. - Нема другог објашњења како је успео да натемпира да се обоје родимо истог датума и у исти дан у недељи. Или је за ту чудну математику, главни "кривац", ипак, мама.

А, мама Радмила живи са ћерком Јеленом и њеном породицом у Новом Београду, близу Саве. У Чингријиној, где су одрасли, остао је Александар.

ВЕСТ У "НОВОСТИМА"

РАДМИЛА и Драган Хрњак из Чингријине 3, у истом дану прослављају рођендан своје двоје деце - гласила је вест објављена у нашем листу 26. јануара 1971. године. - Син им се родио у суботу 25. јануара 1964. године, а тачно пет година касније, 25. јануара 1969. - и то опет у суботу - добили су кћер. Седмогодишњи Саша и двогодишња Јелена, у петак су заједнички прославили рођендан.