Иако би требало да смо дубоко загазили у право зимско време, у наредном периоду не само да не можемо да очекујемо снег, већ нам стижу праве пролећне температуре.


- У наредном периоду нас очекује стаблино и суво време. Данас и сутра ће након хладног јутра и магле бити сунчано и топло, са максималном температуром од 10 до 12 стпени, док ће у местима у којима ће се магла задржати током дана температура бити око нуле - каже метеоролог Ђорђе Ђурић.


ТОКОМ ВИКЕНДА ЈОШ ТОПЛИЈЕ


Током викенда очекује нас још топлије време, те ће максималне температуре у већем делу земље бити изнад 10 степени, а понегде достизати и 15. подеок.


- За викенд ћемо путу под утицајем још топлије ваздушне масе. У суботу нас очекују сунчани интервали, али ће у недељу доћи до наоблачења, те могу бити кише, док на планинама постоји могућност за снег - додаје Ђурић.


У недељу ће, без обзира на наоблачење остати топло, а на југоистоку земље биће за неколико степени топлије у односу на остатак Србије. Тако ће температура у Нишу достизати и 14 степени, док је максимална прогнозирана тепмература за Београд 12 степени.ОД ПОНЕДЕЉКА БЛАГИ ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ


Почетком наредне недеље очекује нас благи пад температуре, али ће она износити око 10 степени, те и даље бити знатно узнад просека за ово доба године.


Овакво стабилно и изнад просечно време очекује нас до краја јануара, те не можемо очекивати већа захлађења или појаву снега.


(Блиц)