У Србији ће сутра ујутро бити слаб мраз и магла које ће се у нижим пределима и по котлинама, а током дана ће бити претежно сунчано, саопштио Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).


Најнижа температура кретаће се од минус пет до нула, а највиша дневна од четири до седам, у местима са облачношћу и маглом до један степен Целзијуса.


У Београду ће сутра ујутро бити слаб мраз, ниска облачност и местимично магла које ће се задржати већи део дана. Ветар ће бити слаб, променљив. Најнижа температура кретаће се од минус четири до два, а највиша дневна од минус један до два степена Целзијуса.


У Србији ће до недеље бити суво са јутарњим мразом, а по котлинама, у низијама и долинама река са честом појавом магле и ниске облачности, које ће се понегде задржавати дуже током дана. У осталим деловима биће претежно сунчано са температуром око и мало изнад просека за ово доба године. Од недеље се предвиђа умерено до потпуно облачно и хладније са слабим краткотрајним снегом.


У Београду се предвиђа слично време у истом периоду.


Прочитајте још: Дошао да стажира и пронашао ПЛАНЕТУ: Како је тинејџер ТРЕЋЕГ ДАНА на послу запањио научнике НАСЕ (ВИДЕО)


Биометеоролошка прогноза за понедељак, 13. јануар 2020:


На већину хроничних болесника биометеоролошке прилике могу имати релативно поволјан утицај. Посебан опрез се препоручује кардиоваскуларним болесницима и астматичарима. Метеоропатске реакције су могуће у виду главоболје и реуматских болова.