Ирена (79) и Михаљ (81) се воле од 1957. године: Упознали се на игранци и заљубили на први поглед, а сада славе 62. годишњицу брака

Б. ГРУЈИЋ

14. 12. 2019. у 11:30

Ирена (79) и Михаљ (81) се воле од 1957. године: Упознали се на игранци и заљубили на први поглед, а сада славе 62. годишњицу брака

Ирена и Михаљ Детеки, Фото А. А.

Уживамо у складу и узајамном поштовању, које је одувек најважније, каже за " Новости" бака Ирена

СЕДАМДЕСЕТДЕВЕТОГОДИШЊА Ирена и њен две године старији супруг Михаљ Детеки, из села Торда, недалеко од Зрењанина, прослављају 62. године брака и складног породичног живота у којем су највећи украс двојица синова, четири унука и праунук, који сви живе у Торди.

- Живимо за тренутке када смо сви на окупу и уживамо у складу и узајамном поштовању, које је одувек најважније - каже, за " Новости", бака Ирена, док брижно припрема породичну прославу и обележавање 62. годишњице брака.

- Упознали смо се 1957. године, на једној игранци у селу, у то време сваке недеље су се оне организовале у центру, била је то љубав на први поглед и само неколико месеци касније, у фебруару 1958. године смо се венчали, имао сам 20, а Ирена 18 година - допуњује речи своје супруге Михаљ Детеки, напомињући да им у заједничком животу никада није било лако, да су напорно радили и обављали разне пољопривредне послове, 12 година су радили на вршалици, касније комбајну, уз обрађивање сопствене земље.

Како истичу, за све године заједничког живота и складног брака, никада се нису посвађали, а прошли су много тога, од сиромаштва на почетку, до великог богатства које само породица може да изњедри, а то су деца, унуци и сада праунук.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Жељко и Јована: Годишњица брака на Малдивима


- Деца су инсистирала да ову годишњицу обележимо, скромно, али са назнаком, јер није мала ствар толике године бити заједно, у складном браку, препуном љубави, узајамног разумевања и поштовања, спремности да један другоме изађемо у сусрет, учинимо компромис - додала је Ирена Детеки, истичући да је пресрећна што су синови наследили ген да поштују и воле људе око себе и да они живе мирно и складно са својим породицама.


ИЗНЕНАЂЕЊЕ

ОБУЗЕТИ припремама око божићних и новогодишњих празника, Ирена и Михаљ, не размишљају пуно о фебруарској прослави годишњице брака и то по директиви својих унука, који су преузели иницијативу и како кажу, припремају им изненађење, које је за све велика тајна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације