Испливала тајна, објављена крштеница: Ово је право име Николе Тесле

Novosti online

12. 12. 2019. у 22:19

Испливала тајна, објављена крштеница: Ово је право име Николе Тесле
Александра Нинковић Ташић већ годинама уназад са великим ентузијазмом чува сећања на велике умове српске науке и културе
Александра Нинковић Ташић већ годинама уназад са великим ентузијазмом чува сећања на велике умове српске науке и културе.

Након упечатљивих предавања и дела о Михајлу Пупину, Александра је на свом Фејсбук профилу најавила и нову књигу, која, како сама каже, треба да носи назив "Истина".

Истина о којој она прича односи се на живот највећег проналазача свих времена, Николе Тесле.

Том приликом, она је открила и један детаљ везан за Теслин живот, који је до сада мало коме био познат. Наиме, крштено име нашег великог научника није Никола, већ Николај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Дејан

12.12.2019. 23:33

Мало људи зна да се Тесла залагао за еугенику. Истражите на интернету - Тесла и еугеника - па прочитајте. Постоји оригинални, скенирани чланак из новина у којем говори о томе.

bager

13.12.2019. 04:50

Krsteno ne mora biti isto sto i ime pri upisu rodjena u administrativnim knjigama opstine,,tako Danijel gradjansko ime postaje Danilo krsteno ime ( krsteno -crkveno )

Јанко

14.12.2019. 08:05

Пише "Николај" зато што је писано црквенословенским(руска рецензија старосслов.језика) језиком,тада службеним језиком у цркви у маниру кога граматички није било сходно писати "Никола".

Вујке

15.04.2020. 12:24

Какова глупост, па нек мало проучи којим писмом је написана крштеница.