Бивши фудбалски репрезентативац љубитељ девете уметности: Стрип обележио детињство

Novosti Online / Г.Ћ.

09. 12. 2019. у 23:07

Бивши фудбалски репрезентативац љубитељ девете уметности: Стрип обележио детињство

Фото:КЦ Рибница

У оквиру серијала „Књига у центру“ краљевачког културног центра „Рибница“ одржано вече са бившим фудбалским репрезентативцем и интернационалцем Ненадом Ковачевићем Пиксијем
КРАЉЕВО - У оквиру серијала „Књига у центру“ краљевачког културног центра „Рибница“ у свечаној сали Градске управе у Краљеву одржано је вече са бившим фудбалским репрезентативцем и интернационалцем Ненадом Ковачевићем Пиксијем.


Овом приликом, рођени Краљевчанин, некадашњи првотимац и капитен Црвене Звезде и интернационалац у Француској, Руминији и Азербејџану, а данас успешан тренер, који је дрес са државним грбом облачио 25 пута, осим о својој спортској каријери говорио је о књигама које је читао у младости и о својој великој страсти према стриповима.


- Стрип је обележио моје детињство. У то време били су актуелни стрипови, сличице, кликери... Ново време донело је нове технологије, па се сада књиге читају на телефонима, што не може да се пореди са осећајем када стрип или неку књигу држите у рукама, прелиставате, осећате мирис папира... Уз фудбал и спорт, стрип је још једна моја велика љубав – каже Ковачевић.
Истичући да су стрип јунаци утицали на његов однос према спорту, нарочито на упорност и посвећеност, популарни Пикси наглашава да стрипове радо чита и данас.


Прочитајте још: Гран-при за "Талас"


- Стрип шаље и велику моралну поруку, наглашава вредност породице. У њему је стална борба између доброг и лошег, правде и неправде – додаје Ковачевић. - Савременији стрипови бацили су акценат и на проблем расизама. Стрип заправо пресликава живот, односно стварност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације