У Србији ни до краја месеца, осим на планинама, неће бити снега, кажу метеоролози. Према њиховим речима, данас ће температуре у појединим деловима земље достизати чак 17 степени, док се од среде очекује благо захлађење, са температурама до седам степени

Метеоролози истичу да се за сада снег и не назире у нижим пределима, а сва је прилика да га неће бити ни за дочек Нове године. Како истичу, и ове и наредне недеље имаћемо температуре изнад нуле.

Прочитајте још:
Црвени аларм у Србији: Због магле проблеми широм земље, издат апел грађанима (ВИДЕО)


Метеоролог "Weather2Umbrella" Ђорђе Ђурић каже да ће данас у целој земљи бити топло време за ово доба године. У неким крајевима Србије максимална дневна температура стићи ће и до 17 степени.

- Током целог дана биће облачно, али топло време. Крајем дана и током вечери у северозападним, а у току ноћи и у осталим пределима биће наоблачење са кишом, једино се на истоку и југоистоку очекује суво време - каже Ђурић.

Како додаје, од уторка увече у наше крајеве стиже хладнији талас, који ће донети нове падавине и пад температуре.

- У ноћи између уторка и среде долази до захлађења. Тако ће од среде бити облачно и хладније са кишом, на планинама са снегом, а почеће да дува и јак северозападни ветар. Максимална температура ће се кретати од шест до 10 степени. Овакво време остаје и наредних дана, па се до краја недеље очекује киша, а на планинама ће бити и снега. Дневне температуре ће се кретати од 5 до 7 степени у већини градова - објашњава Ђурић.

Он додаје да се након овог захлађења, од следећег викенда, поново очекује пораст дневних температура. Према његовим речима, не очекује се снег у нижим пределима ни до краја године.

- Ни у другој половини месеца се не очекује снег, сем на планинама, где је већ нападао. За сада нема изгледа ни да ће га бити у нижим пределима за Нову годину - каже Ђурић.

(informer.rs)