ТЕКСТ у броју "Новости" о тужној судбини једва покретног Томе Чолића (93) званог Џиги Бау, некадашњег колпортера у Зрењанину, одмах је потакао хумане људе да му помогну. У трошни дом, уличног продавца новина који је свој посао, без дана радног стажа, поштено обављао више од 40 година у уторак су стигли ЛЦД телевизор, 30 килограма хране и чврсто обећање једног певача да ће 50.000 динара дуга за струју већ у среду, 4. децембра бити уплаћено.

Код чувеног Зрењанинца, први је дан после писања "Новости" закорачио Илија Мајсторовић. Репрезентативац Србије у стоном тенису и капитен Стонотениског клуба Банат, ганут причом о судбини старог и немоћног суграђанина, у име свог клуба и породице, донео је чика Томи ЛЦД телевизор.

- Чуо сам да ће бити решен проблем са дугом за струју и овај наш дар је само мали гест пажње - рекао је Мајсторовић. - Охрабрује што сам данас у дворишту овог кућерка и заиста нехуманих животних услова, видео још људи који хоће да помогну. Хвала и "Новостима што објављују овакве, искрене приче о породицама, којима је помоћ и те како потребна.

Тома Чолић је сузних очију загрлио Илију и пожелео му да постане првак света.

Прочитајте још - "Грмело" је кад је Џиги Бау продавао "Новости“: Како је најстарији колпортер у Србији умало страдао од бритве бесног ривала (ВИДЕО)

- Желим ти то од срца да са репрезентацијом и својим клубом постанеш првак света. А, ја ћу овакав, уз помоћ штапа, трчати поново главном улицом Зрењанина и као некада викати: "Купите 'Новости', Илија Мајсторовић и Србија, освојили планету" - казао је Тома старачки изнемогло, али усхићено.

На писање нашег листа брзо је одреаговао и певач Слободан Радановић, рођени Зрењанинац, који познаје Тому и његову супругу. Обећао им је помоћ и решавање проблема са дугом за струју. Зрењанинске компаније "Дијамант" и "Млекопродукт", као и "Мркшићеви салаши" из Српског Итебеја, пакетима својих производа, тешким по 10 килограма, такође су обрадовале Тому и његову супругу Веру.

ОГРЕЈАЛО МЕ СУНЦЕ

ХВАЛА свима, а пре свега мојим "Новостима" - казао је чика Тома. - Изненађен сам да светом ходе још добри људи и племените душе. Колико пута досад, молио сам Бога да ме узме себи, смрзнут и гладан, а ево сада, под старе дане, као да ме неко жарко сунце огрејало...