Милијана Степановић на Фејбсуку је апеловала на жене да иду на редовни преглед груди јер како каже "од рака дојке се не умире, већ од метастаза".

Објавила је фотографију са сином са одмора и започела причу како јој се није допало како су јој груди на фотографији испале. Ово је само увод у озбиљну здравствену причу.

"Драги пријатељи, а посебно женски, желим са вама да поделим нешто, а ви поделите са ким и где мислите да треба. Ако само једној жени спасем живот, мој пост че имати смисла. Два месеца уназад, дете и ја уживамо на мору. Сећам се, изнервирах се, лепа слика, али не може на Фејс. Шта је са грудима, нису добро испале. Беше то у том моменту велики и једини проблем у мојој глави, што се тиче груди. Након пет дана, по повратку са мора, урадила сам редован превентивни годишњи преглед дојки. Дијагноза - карцином!

Не би сада патетисала како сам се осећала када су ми саопштили дијагнозу, то није тема овог поста, писаћу о поражавајућем податку колико жене нису едуковане, колико се мало зна и прича о овој болести. Суочила сам се са сазнањем да о овоме ништа не знам! Помислила сам, ок, имам рак,умрећу.

Балша ће остати без маме, врло брзо, ускоро, јер рак је смртоносна и неизлечива болест и на крају како мени ово да се деси. Па, ја сам веома млада! Врло брзо, већ у соби, док сам чекала операцију схватила сам да од 8-5 жена су млађе од мене,али све ћуте, да нико не сазна шта им је. Срамота је, гледаће их чудно, оговараче, напипале су оне "то нешто "одавно, али нису смеле код доктора, страх од дијагнозе. Онда схватим зашто сам мислила да сам сама и најмлађа у овоме. Живимо у земљи где је срамота причати о болести. Болести 21. века која се претворила у епидемију. Да не ширим и не дужим, поента приче је да ја мој рак нисам ни напипала ни осетила, открила сам га на превентивном прегледу. Поента прче је да нисам добила ни хемотерапију а ни зрачну терапију, а нећу ни умрети. Добила сам само нове груди