За многе је данас велик проблем наћи једног одговарајућег партнера, но за Матијаса Бухингера већи је задатак био одлучити се са којом женом да скраси. Све то не би било тако необично да се тај славни немачки мађионичар из 17. века није родио без удова, а ипак није имао никаквих потешкоћа у освајању жена.

Према записима, он је имао чак четири венчане супруге и још гомилу љубавница, око седамдесетак њих. Уз то, Матијас је био отац 14-еро деце, пише „Vintage News“.

Прочитајте још: Кад се родио, мајка га је бацила у контејнер: Данас ова напуштена беба има 29 година и цео свет му се диви

И као да то није довољно, Матијас је био уметник, музичар, невероватно прецизан са луком и стрелом, без проблема је погађао мете ножем упркос повезу на очима, био је надарен изумитељ и илузиониста.

Управо су га те особине чиниле правим магнетом за даме, а није одмагало ни то да је редовно побеђивао у свим друштвеним играма, укључујући и покер захваљујући чему је зарадио брдо новца.

Наводно је био и врло привлачан кад је певао серенаде, па је барем освајао женска срца гласом, кад није могао додирима рукама. Звали су га и "малим човеком из Нирнберга", али и "највећим најмањим Немцем", што се дефинитивно односило на његову висину од свега 77 центиметара. Како је такав "фрик" постао тако популаран? Његове су га физичке особине на прву чиниле упечатљивим, а онда кад би људи чули колико је забаван, интелигентан и гласан, били су скроз збуњени и на крају одушевљени. Рођен 1674. године у Анспаху у Немачкој, био је најмлађи од деветеро деце и постао широко познат наступајући широм Немачке, Велике Британије и целе Европе.

Иако технички није имао руке, имао је две кратке израслине које су излазиле из лопатица, налик прстима без ноктију. За то је заслужна урођена деформација, данас позната као фокомелија, но тада се сматрао "делом ђавола". Након путовања у Данску, Холандију и Француску, завршио је у Енглеској где су људи имали посебну фасцинацију оним што су називали "наказама".

Прочитајте још: Због подвига каквог нема ни на филму СРПСКОМ ВОЈНИКУ салутирали официри САД

Упркос том хендикепу, свирао је неколико музичких инструмената, од којих је неке сам изумео. Осим тога, био је и талентован калиграф, а његове вештине гравирања видљиве су у његовим уметничким делима, као и на његовом аутопортрету.

УМРО ЈЕ КАО БОГАТАШ

Бухингер је живео већи део свог одраслог живота у Енглеској и Ирској, а глумио је пред краљем Џорџом и бројним другим племством. Умро је у Корку у Ирској 1732. године., као срећан и успешан породични човек, са гомилом новца.

Након што је читао о Бухингеру у књизи познатог мађионичарског историчара Милбурна Кристофера, Ричард Џаy Поташ, познатији по сценском имену, Рики Џеј, посветио је 30 година живота ископавању чињеница о њему. Године 2016. овај је амерички мајстор мађионичар приредио изложбу Игра речи: Цртежи Матијаса Бухингера из Збирке Рикија Џеја у Метрополитен музеју у Њујорку.

Изложба је приказала прву збирку уметничког дела Матијаса Бухингера. Било је разних замршених цртежа, минијатурних резбарија за дрво и ситно детаљних бродова у боцама. Узбудљиво за историчаре уметности, био је склон потписати своје дело "Матијас Бухингер - рођен без руку и ногу" малим словима, често са датумом и местом.

Неки од најфасцинантнијих дела укључују слику његовог породичног стабла на којем је дебло сам Бухингер, велике гране његове четири жене, а она мања њихова деца; врло детаљан портрет краљице Ане; и његов најпознатији, аутопортретни цртеж на којем је његова велика перика сачињена од ситних транскрипата седам псалма и Господинове молитве.

(express.hr)