МЕТЕОРОЛОЗИ за суботу најављују јутарњу маглу по котлинама и долинама јужне Србије. Током дана очекује се променљиво облачно време, са дужим сунчаним периодима. Углавном ће бити ветровито и топло, осим у Тимочкој Крајини, где ће бити облачно и хладније. Дуваће слаб и умерен ветар, осим у кошавском подручју, где ће бити јак, а на југу Баната повремено са олујним ударима. Највиша дневна температура од 15 на истоку до 23 степена на западу Србије.

Другог дана викенда биће променљиво облачно, суво и топло. Јак ветар дуваће у кошавском подручју, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено ће бити олујне јачине. Јутарње температура биће од 5 до 12, а највиша дневна од 17 до 22 степена. У Тимочкој Крајини биће облачно и хладније, повремено са сипећом кишом, а жива неће прелазити 13. подеок. Током ноћи стиже јаче наоблачење са запада и југозапада са кишом и локалним пљусковима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Снег ће можда да нас изненади раније него што очекујемо: Прочитајте детаљну прогнозу до краја месеца (ТАБЕЛА)

Наредна седмица почеће пролазним наоблачењем које ће се из западне премештати преко централне ка источној Србији. Средином дана и после подне очекује се престанак падавина и разведравање. И даље ће у кошавском подручју остати јак ветар, а у Банату ујутру са олујним ударима. Температуре ће ићи од јутарњих 7 до највише 19 степени.

У уторак се очекује променљиво облачно време са дужим сунчаним периодима. У Тимочкој Крајини биће облачно и хладније, повремено са сипећом кишом. И наредних пет дана биће променљиво облачно, углавном суво време, пре подне, у Банату и источниј Србији местимично кишовито.