ДОК су Цуцкићи из Шилова припремали дрва за огрев на годовима облице појавио се - крст! Много симболике у овој појави видели су и чланови ове фамилије расељене из родног Гњилана, али и њихове комшије и пријатељи.

Готово истовремено у метохијском селу Жач идентичан призор. Фотографије су пласиране на друштвеним мрежама и многи пратиоци виде много симболике у свему овоме.

Психолог Никола Митић испричао је како је начинио фотографије крста на дрвету:

- Кренуо сам у шетњу и моја колегиница из школе Љубица Цуцкић видела је да у руци држим фото-апарат и позвала ме је да забележим ову појаву.

Он наводи да је истовремено био и фасциниран и збуњен овим феноменом.

Васпитачица Љубица Цуцкић каже, за "Новости", да их је додатно шокирало када су сазнали одакле су стигла дрва у њихов дом:

- Купили смо дрва од Албанаца, а супруг је сазнао да су са имовине цркве у околини Шилова, коју нажалост Албанци секу и продају.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ФЕНОМЕН:Богородица у стаблу кајсије! (ФОТО) 


Вељко Коматовић, повратник у метохијском селу Жач, у којем живи са супругом и троје мале деце, недавно је на "Фејсбуку" објавио сличне фотографије:

- Пре два дана је посечено стабло дрвета на нашој светој српској земљи на КиМ. Ово је писани траг од Бога, српском народу.

Слично "откриће" крста на посеченом стаблу забележено је пре неколико година у Прилужју, српском селу у општини Вучитрн, што су мештани, такође, доживели као својеврсни знак да је Бог уз Србе на Космету.


ФЕНОМЕН ИЛИ СИМБОЛИКА

ДУШИЦА Александров, наставница биологије из Врања, каже да је више пута видела призоре, за које не може да пружи објашњење:

- Извесно је да су годови увек концентрични кругови, на тај начин стабло расте и дебља се. За појаве, када се јави другачији облик, не постоје јасна објашњења. Природа је чудо и уме да изненади феноменом, у коме неко види природну лепоту, а неко симболику.